Salakra fel, jön Monte-Carlo!

Már javában zajlik a salak pályás szezon, és eljött az év első Masters tornája. Monte-Carloban gyűl össze az elit. 

Nadal tavaly tizedszer nyert Monte-Carloban
Kép forrása: http://rafanadal-kingoftennis.ru

Mielőtt belenéznénk az idei küzdelmekbe, elevenítsük fel kicsit a tavalyi történéséket. A 2017-es Monte Carlo-i torna talán mindennél fontosabb volt Rafael Nadal számára, hiszen az első három hónapban csupán a vereségeket számolhatta Roger Federer ellen, ami valljuk be nem a legjobb az önbizalomnak. Monte-Carloban sem játszott topformában. Mindezek mellett jött egy nehezebb kezdet Edmund ellen, egy viharos elődöntő Goffinel szemben. A döntőben végül meggyőzően verte honfitársát, Albert Ramos-Vinolast.

A sorsolásról…

Nadalnak bíztató volt a Davis Kupa szereplése, vajon Monte-Carloban is ilyen jól megy neki?
Kép forrása: bleacherreport.com

A felső ágon ismét világelsőként kezdheti meg szereplését, a tízszeres bajnokként teniszező Rafael Nadal. A korai körökben összecspahat Bedenével, majd a Kokkinakis, Kachanov, Mannarino, Simon négyesből kaphat ellenfelet. Ez a negyed talán a legpikánsabb mindegyik közül, hiszen nem elég, hogy itt találjuk meg Dominic Thiemet ( ő Nadalnak a negyeddöntőben jöhet ), rajta kívül kilencedik kiemeltként Novak Djokovic is ide került. Tegyük hozzá amennyiben a szerb nem tud játékán drasztikusat javítani, kérdéses hogy megéri-e a Thiem elleni nyolcaddöntős összecsapást. Nem véletlen a feltételezés, Djokovic első ellenfele a selejtezőből érkezik, azonban a második körben már az egyre jobb formában teniszező Borna Coriccal találhatja magát szemben.

Vajon meddig menetel a tavalyi meglepetés finalista?
Kép forrása: atpworldtour.com

Albert Ramos-Vinolasnak idén 600 pontot kell megvédenie tavalyi fináléja miatt. Ez nem lesz kifejezetten egyszerű, mivel Donaldson, Sandgren/Kohlschreiber út vezethet egy esetleges Dimitrov elleni nyolcaddöntős mérkőzésig. A felső ág legalsó részén hatodik kiemeltként indul David Goffin, aki már a második körben játszhat Denis Shapovalovval. A tábla ezen részén Bautista Agut okozhat meglepetéseket.

Alexander Zverev második salakpályás Masters győzelméért harcol Monte-Carloban
Kép forrása: tennisworldusa.org

Alexander Zverev harmadik kiemeltként vág neki a viadalnak. A német tavaly a legjobb 16 között búcsúzott ( Rafael Nadaltól kapott ki ), a legjobb nyolcig várhatóan előbb Gilles Müller, majd talán Fognini kerülhet az útjába. Lucas Pouille van feljebb hetedik kiemeltként a táblán, azonban tőle nehéz kiszámítható dolgokat várni. Nehéz dolga lesz, hiszen Gasquet, vagy amire ezen a borításon a legjobb esély mutatkozik, Diego Schwartzman elleni mérkőzésre már igen korán készülhet.

Cilicnek nincs könnyű sorsolása Monte-Carloban
Kép forrása: ubitennis.net

A tegnapi sorsolás eldöntötte, hogy Fucsovics Márton a tábla legalsó negyedébe került. Az oroszok ellen neki tavaly a Kopaszi-Gáton remekül ment, most az akkori páros győzelem után, szingliben kellene legyőznie holnap Daniil Medvedevet. Amennyiben ez sikerül neki, Nishikori vagy Berdych jöhet a második fordulóban. Megkezdi salakpályás szereplését az idei Australian Open finalistája is. Marin Cilicnek nem árt már korán ébredni, Verdasco vagy Cuevas közül kerül ki az első ellenfele, majd akár megmérkőzhet Milos Raoniccal.

Vajon Rafael Nadal tovább uralkodik Monte-Carloban és tizenegyedszer is diadalmaskodik? A semmiből a kétszeres bajnok Novak Djokovic váratlanul megvillan? Lehet, hogy egy új név kerül fel a trófeára? Minden kiderül jövő hét vasárnap! 

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.