ATP Houston: Amerikai házidöntő után címvédés

Steve Johnson nyerte az ATP 250-es Houston-i versenyt. Az amerikai játékos címet védve győzte le Tennys Sandgrent a fináléban. 

Az már egészen biztos volt a döntő előtt, hogy amerikai végső győztes lesz Houstonban. Az elődöntőben a címvédő legyőzte Taylor Harry Fritzet, Sandgren pedig megbirkózott a bombaszervákkal és Ivo Karloviccal. A finálét megelőzően már csak az volt a kérdés, hogy Johnson 2017 után újra nyer itt, vagy Sandgren megszerzi pályafutása első tornagyőzelmét.

Johnson öröme a győzelem pillanatában
Kép forrása: newsforyou.today

A mérkőzés tapogatózással kezdődött és miután Sandgren 5-5-nél elvette Johnson adogatását, nagyon úgy nézett ki, megnyeri az első játszmát. Ez a break előny azonban nem sokat jelentett, az idősebb amerikai könnyedén visszajött. Johnson ha már megmentette a szettet, rövidítésben meg is nyerte azt. A második játszmában 2-2-ig nem történt semmi, majd Sandgren zsinórban megnyert négy játékot és egyenlített. Látszólag fel volt készülve pályafutása első ilyen sikerére, azonban a harmadik szett végjátékában kiderült, erre még várnia kell. Johnson 4-4-nél breakelt, majd break labdát hárítva kiszerválta a mérkőzést.

Steve Johnson tehát megvédte címét Houstonban. Az amerikai játékos pályafutása harmadik egyéni ATP tornagyőzelmét szerezte meg.

Kiemelt kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.