ATP Monte-Carlo: Eddig meglepetések nélkül

Lezajlott a második forduló az év első salakpályás Mastersén. Lássuk mi történt kedden, illetve tegnap. 

Nadal könnyedén győzte le Bedenét
Kép forrása: therunnersports.com

A világelső Rafael Nadal a szlovén Aljaz Bedene ellen lépett pályára. A tízszeres bajnok már az első pillanattól kezdve nyomás alatt tartotta ellenfelét, akinek adogatását rögtön elnyerte. A spanyol ráadásul 4-1-nél megkönnyítette dolgát, majd ezt követően lezárta a szettet. A tavalyi budapesti finalista a második játszmában már jobban felvette a versenyt Nadallal, amit 3-3-ig bírt. Nadal 3-3 után egymást követő három játékot megnyerve 2 szettes győzelemmel kezdett Monte-Carloban. A világelső következő mérkőzésén az orosz Karen Kachanovval csap össze.

Vajon Djokovic hatodszor is legyőzi Thiemet?
Kép forrása: geosports360.com

A nyolcaddöntő egyik legjobban várt párharca a Novak Djokovic-Dominic Thiem mérkőzés lesz. A szerb klasszis a hónapok óta mutatott gyengélkedés után olyan játékost vert meg, aki az utóbbi időben egyre jobb formát mutatott. Borna Coric nem a legkönnyebb ellenfél, azonban Djokovic jobban bírta nála a szettek végjátékát. Djokovic 7/6 7/5-el jutott el a Thiem elleni meccsig. Az osztráknak sem volt egyszerű dolga, hogy bekerüljön a legjobb 16 közé. Thiem kedden lépett pályára Andrey Rublev ellen. Az orosz játékos nyerte meg az első játszmát, majd rengeteg break labdát hárítva került adódott neki is break lehetősége 5-5-nél. A szettet Thiem nyerte, azonban az osztrák megpróbáltatásai még nem értek véget. Vissza kellett jönnie break hátrányból 5-4-nél, hogy a harmadik 7/5-ös játszmát ismét ő nyerje meg. Thiem egy öldöklő 2 óra 42 perces csatát nyert meg.

Cilic győzelemmel kezdte a salakszezont
Kép forrása: gettyimages.com

A második fordulót a magasan kiemelt jegyzett játékosok sikerrel vették. Marin Cilic két játszmában győzte le a spanyol Fernando Verdascot, a német Alexander Zverev döntő szettben jutott túl a luxemburgi  Gilles Mülleren. A harmadik fordulóba kerülésért a bolgár Grigor Dimitrov és a belga David Goffin is sikerrel vette az akadályt. Az egyetlen kisebb meglepetés, ami talán nem is akkora, Diego Schwartzman kiesése volt. Az argentin teniszezőt a francia Richard Gasquez ejtette ki 6/2 6/1 arányban.

Kiemelt kép forrása: za.as.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.