Gyorsan véget ért a barcelonai kaland

2018. április 25.
by cort

Szűk egy hete a magyar teniszrajongók nagy része szomorúan vette tudomásul, hogy a volt világelső Novak Djokovic a budapesti ATP torna helyett a Nadalt is felvonultató barcelonai 500-as tornát választotta. Talán most már ő is bánja.

Találgatni természetesen lehet, hogy miért is a spanyol salakot választotta a szerb (pénz, időjárás, veretesebb mezőny), de hogy végül rosszul döntött, arra már az első mérkőzésén választ kapott. Djokovic a torna nyitó körében a világranglista 140. Martin Klizannal találkozott. A szlovák játékos első meccsen nem a legoptimálisabb ellenfél, de a szerb monte carloi játékát látva, és pozitív nyilatkozatait olvasva úgy érezhettük, hogy sima mérkőzésnek néz elébe a szerb klasszis.
Az első játszmában Djokovic szinte a pályán sem volt, Klizan merészen teniszezett, és a volt világelső csak kergette a labdát. A folytatásban sokat javult Djokovic játéka, szűk fél óra alatt kiegyenlítette a szettek állását, és jó előjelekkel vágott neki a döntő szettnek. Az utolsó felvonásban 4-3-ig fej-fej mellett mentek a játékosok, mindketten könnyedén hozva az adogatójátékukat. Ekkor azonban Djokovic 15-re elbukta a szerváját, Klizan pedig könnyedén lezárta a mérkőzést.
Nehéz megjósolni, hogy most mi vár Djokovic-ra. Egészen biztosan nem tett jót neki ez a mai vereség, de talán Marian Vajda össze tudja kapni a szerbet. Szüksége is van a javulásra, hiszen idén 5 győzelem mellett 5 vereség van a neve mellette, ami profi karrierje eddigi legrosszabb rajtja.

M. Klizan (szlovák) – N. Djokovic (szerb. 6.) 6-2 1-6 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.