Nem megy a magyaroknak Budapesten

2018. április 26.
by cort

Csakúgy mint tavaly, az idei évben is az első körökben búcsúztak a magyar játékosok a Hungarian Openen.

Tavaly Balázs Attila és Piros Zsombor a selejtezőből, Fucsovics Márton pedig a főtáblárol vágott neki az első Hungarian Opennek. Az eredményeket tudjuk. Selejtezőseinknek nem sikerült a kvalifikáció, Marci pedig a második fordulóban búcsúzott Fernando Verdascoval szemben.

Idén optimistán vártuk a tornát, különösen annak tudatában, hogy fiaink a Davis-kupában hazai pályán hihetetlen bravúrokat arattak, illetve a tavalyi három helyett, idén öt játékos vágott neki a tornának. Valkusz Máté és Nagy Péter szabadkártyával a selejtezőben indulhatott, de Fortuna nem volt kegyes hozzájuk, mindketten kiemelt olasz ellenfelet kaptak, és már az első fordulóban búcsúztak. A főtáblán elsősorban Balázs Attilától és Fucsovics Mártontól vártuk az eredményt, hiszen mindketten selejtező ellenfelet kaptak (Balázs épp a Nagy Pétert búcsúztató Berrettinit), Piros Zsombortól pedig a bravúrt az orosz Youzhny ellen. Hiába. A várt eredmények, illetve a bravúr is elmaradt.

De mi lehet a gond? Mi hiányzik ilyenkor, ami egy Davis-kupa összecsapás alkalmával megvan? Balázs Attila az utóbbi hetekben jó formában teniszezett, és csak pontokon múlt a továbbjutás, Fucsovics ugyanakkor szenvedett a német Maden ellen (aki azóta megállíthatatlanul robog tovább). Természetesen nagy öröm, amikor a magyar fiúk a hazájukért játszva bravúrt bravúrra halmozva kerülnek fel a férfi tenisz térképére, de milyen jó lenne egy hazai ATP torna későbbi szakaszában is szorítani értük. Talán jövőre.

A hozzászólások le vannak zárva.