Csobbanás, világelsőség, tizenegyedszer is Nadal

2018. április 30.
by cort

Röviden így lehetne jellemezni az előző heti barcelonai tornát.

A salakkirály nem hibázik, és nem hogy nem hibázik, hanem oktat. Igaz a negyeddöntőben majdnem megtörtént a csoda. A 6-0-ra elveszített első szett után Martin Klizan kis híján játszmát nyert Nadal ellen, de három játszmalabda is kevés volt a szlováknak. Azért persze büszke lehet magára a korábban Djokovic-ot is két vállra fektető játékos, ő volt az egyetlen, aki 41 játszma után több, mint négy játékra volt képes a világelső ellen.

Nadal a vasárnapi fináléban is érinthetetlen volt, a fiatal görög Tsitsipas is csak három játékra volt képes a spanyol ellen. Nadal játékára a riválisoknak ellenszere nincs, a nézőknek pedig szava. Idén talán jobban dominál, mint korábban bármikor. A legnagyobb salakmenők nincsenek az ő szintjén, egy egészséges, csúcsformában teniszező Novak Djokovic talán méltó ellenfele lenne, de Djokovic még messze van ettől a szinttől.

A barcelonai torna tehát tizenegyedszer is Nadalé lett, maradt a világelső, és a következő salakos tornákon jóformán elképzelhetetlen, hogy ne a spanyolé legyen a győzelem.

A hozzászólások le vannak zárva.