Ismét Thiem jelentette a végállomást Nadalnak salakon

2018. május 12.
by cort

Az osztrák Dominic Thiem óriási meglepetésre legyőzte a világelső Rafael Nadalt.

Tévedtünk. Nadal mégsem verhetetlen salakon. Gondoltuk mindezt azért, mert a riválisok közelébe sem kerültek Nadalnak, az idei évben oktatta a mezőnyt, sorozatban 50 játszmát nyert meg salakon, és úgy tűnt, hogy nem tud rosszul játszani. Egészen tegnapig, amikor összefutott Dominic Thiemmel, aki rendkívül bátran játszott Nadal ellen. A győzelméhez kellett persze egy gyengébb napot kifogó spanyol világelső, de nem szeretnénk elvenni a dicsőséget az osztrák játékostól. Tényleg jól játszott. Lehet kellett ehhez a Monte Carlo-i pofon, amikor is Nadal 6-0 6-2-vel lemosta a pályáról. Most viszont Thiem diktált. Szórta a tenyeres nyerőket, Nadal pedig szenvedett. Thiem salakon már most több győzelemmel áll Nadal ellen, mint Federer, ami azért megsüvegelendő (a svájci 2-13-mal, Thiem 3-6-tal áll jelenleg Nadal ellen salakon). A kérdés persze ismét az, akárcsak tavaly, hogy Thiem valós veszélyt jelenthet-e a salakkirályra a Roland Garros-on. Egy éve kiderült, hogy egy Grand Slam elődöntő más, ott Nadal a király.

“Ma nem tudtam elég jól olvasni a labdát, nem tudtam kezelni a helyzetet, olyan szituációkba hozni, ahol kényelmetlen lett volna neki a játék. Nem voltam elég jó sem tenyeres, sem fonák oldalon, hogy kiszorítsam tenyeres oldalra, majd pedig a fonákjára játsszak.” – nyilatkozta a mérkőzés után Nadal.
Thiem mellett szintén a négy közé jutott a fiatalabb generációt képviselő Alexander Zverev, és Denis Shapovalov, valamint a rutinos Kevin Anderson. A két fiatal egymás ellen, Anderson Thiem ellen küzdhet a döntőbe jutásért.

A hozzászólások le vannak zárva.