ATP Róma: Jöhet a negyeddöntő, parádés párosításokkal!

2018. május 18.
by Airon

Rómában kialakult a negyeddöntő párosítása. Nem lehet panaszunk, remek mérkőzéseket rendeznek az olasz fővárosban. 

Nadalnak nem okozott gondot Shapovalov legyőzése
Kép forrása: mainichi.jp

Rafael Nadal negyeddöntőbe való kvalifikációja nem lehetett egy percig sem kérdéses, ám az első szett közepe után egészen bizonyossá vált. Denis Shapovalov remekül szerepelt ezen a tornán hiszen többek között legyőzte Tomas Berdychet is, azonban egy idő után már nem tudott lépést tartani a spanyollal. Nadal továbbra is magabiztosan lépked előre a római tornán, 6/4 6/1-es sikerrel 1 óra 24 percet követően jutott a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között Fabio Fognini lesz a következő ellenfele. Az olasz játékos ezen a tornán úgy tűnik felszívta magát, a német Gojowczykot két szettben győzte le.

Djokovic májusig kellett várnia idei első negyeddöntőjére
Kép forrása: sports.ndtv.com

Novak Djokovicra az az Albert Ramos-Vinolas várt, akitől még az eddigi öt mérkőzésük során sosem kapott ki, ráadásul még szettet sem bukott a spanyol ellen. Ez a jó sorozat ezúttal sem szakadt meg. A szerb az első játszma folyamán csupán 1 játékot bukott el, a másodikban pedig break előnye elbukása után a végjátékra összeszedte magát. Djokovic egy sima és egy felemás szetten keresztül jutott be idei első negyeddöntőjébe, ahol Nishikorival játszik majd. A szerb számára mindenképpen önbizalomnövelő lehet, hogy nem olyan rég Madridban legyőzte a japánt.

Vajon mennyire komoly Del Potro sérülése?
Kép forrása: express.co.uk

Az alsó ágon nem történt meglepetés. Pablo Carreno Busta döntő szettben harcolta ki a negyeddöntőbe jutást, ahol a Benoit Pairet búcsúztató Marin Cilic lesz az ellenfele. A másik két mérkőzés egyikén azonban a Del Potro szimpatizánsok nem lehetnek nyugodtak, hiszen az argentinnak sérülés miatt fel kellett adnia Goffin elleni mérkőzését. Goffin a negyeddöntőben Alexander Zverevvel csap össze. A német játékos két játszmában ejtette ki a brit Kyle Edmundot.

A negyeddöntő párosítása: 

Rafael Nadal-Fabio Fognini

Kei Nishikori-Novak Djokovic

Pablo Carreno Busta-Marin Cilic

David Goffin-Alexander Zverev

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.