ATP Genf: Fucsovics újabb győzelmével már negyeddöntős

Sokat kellett várni, azonban Fucsovics Márton két szettben nyerte nyolcaddöntős mérkőzését. A magyar játékos Francis Tiafoet ejtette ki. 

Fucsovics másodis mérkőzését is szettveszteség nélkül nyerte
Kép forrása: sportfaktor.hu

Nem volt könnyű alkalmazkodni az időjárási körülményekhez, hiszen nehezen volt kiszámítható, hogy egyáltalán ma le tudják-e Marciék játszani ezt a mérkőzést. Az eső szerencsére megszűnt létezni és egy kőkemény csata vette kezdetét. A mérkőzés kezdete igen hullámzó volt, hiszen Fucsovics rögtön breakelt, azonban 3-1-es hátránynál már ő jött vissza break hátrányból. A szett további részét rendkívül magabiztos adogatójátékok jellemezték, így törvényszerű volt a rövidítés. A Tiebreakban Fucsovics szinte 5-2-ig folyamatos előnyben teniszezhetett, mégis csupán 5-5-öt követően tudta 7-5-re megnyerni azt. A második játszmában 4-4-ig semmi izgalom, majd a tűzijátékból Fucsovics jött ki győztesen. Marci előbb hárított saját adogatójátékánál 3 break labdát, ezt követően pedig ebben a szettben először elnyerve Tiafoe adogatását, továbbjutott.

Fucsovics München után ismét negyeddöntőbe jutott egy ATP 250-es tornán. Ellenfele még rejtély, Stan Wawrinkával vagy Jared Donaldsonnal csaphat össze.

Kiemelt kép forrása: zaol.hu

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.