RG 2018: Kiváló kezdés, Fucsovics szettveszteség nélkül jutott a második körbe

Fucsovics Mártonnak három napja volt pihenni genfi tornagyőzelme után. Ez azonban nem zavarta őt, három játszmában legyőzte Vasek Pospisilt. 

Fucsovics Marci az első körben az idei budapesti ATP Challanger verseny győztesével, a kanadai Vasek Pospisillel csapott össze. A két játékos eddig még sosem játszott egymás ellen.

Fucsovics ott van a második fordulóban Párizsban
Kép forrása: index.hu

Az első játszma parádésan kezdődött a magyar játékos számára, aki villámgyorsan 5-0-ra tudott elhúzni. A szett befejezése mégis egy rövid ideig váratott magára, 5-3-nál tudta kiszerválni a szettet Fucsovics. A második játszmában Pospisil kezdett magához térni, Fucsovics azonban 3-3 után állva hagyta. A friss genfi bajnok előbb 3-3-nál könnyen elvette ellenfele adogatását, majd 2 játékkal később egy hosszú játék végén harmadik játszmalabdáját értékesítve 2-0-ás szettelőnyre tett szert. A folytatásban Fucsovics első adogatását meglepetésre 40-15-ről veszítette el, Pospisil break előnye mégsem tartott sokáig. A harmadik szettet végül rövidítés döntötte el, ahol Fucsovics 6-5-nél a harmadik mérkőzéslabdáját kihasználva megnyerte a mérkőzést.

Fucsovics tehát megnyerte pályafutása első Roland Garros főtáblás mérkőzését. A következő körben a 16. kiemelt, idei Australian Open elődöntős Kyle Edmund lesz az ellenfele.

Kiemelt kép forrása: origo.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.