RG18: A. Zverev megúszta az újabb krízist, Dimitrov nem

A második körös szenvedés után nem várt könnyebb folytatás sem Grigor Dimitrovra, sem Alexander Zverevre. Végül csak a német tudott kimászni a slamasztikából.

Megverte a 30. kiemelt a 4-diket
Kép forrása: twitter.com/toisports

Pénteken már a legjobb 16 közé jutás a tét az urak alsó ágán a Roland Garroson. A nyolc mérkőzésből hármat már le is játszottak. Érdekességből pedig már most sincs hiány. Erről persze nem Kei Nishikori (19.) gondoskodott, a japán teniszező ugyanis a várakozásoknak megfelelően legyőzte a francia Gilles Simont három szettben (6/3 6/1 6/3). Ugyanekkora arányú végeredmény született Grigor Dimitrov (4.) és Fernando Verdasco (30.) meccsén, de nem a magasabban rangsorolt javára. Bár a bolgár előző körös szenvedése az amerikai Donaldson ellen és Verdasco valódi tudása (magyarán képes bármikor felvenni a versenyt az élmezőnnyel) predesztinálhatta a győztes lehetséges kilétét, de a balkezes spanyol 7/6(4) 6/2 6/4-es sikere így is a számításokon kívülre esett. Verdasco mindeközben dörzsölheti a tenyerét, ugyanis következő ellenfele Roberto Bautista-Agut (13.) vagy Novak Djokovic (20.) lesz, akik úgy teniszeznek lassan 3 órája, hogy nincsenek túl még 3 szetten, míg Nishikori a Matteo Berettini – Dominic Thiem (7.) mérkőzés nyertesére vár.

Ott volt a győzelem ajtajának küszöbén Dzumhur
Kép forrása: twitter.com/bbctennis

A legjobb 64 között Alexander Zverev (2.) volt még az, aki váratlanul megszenvedett a győzelemért. A szerb Dusan Lajovic után újra egy délszláv ellenfelet kapott a bosnyák Damir Dzumhur (26.) személyében, akivel szemben újfent 1-2-es szetthátrányból kellett felállnia. Nehéz elképzelni, hogy az a teniszező, aki a mostani salakszezon során mindhárom Masters-tornán eljutott minimum az elődöntőig (Monte-Carlo: elődöntő, Madrid: győzelem, Róma: döntő), ezen meccs előtt nem mondhatta el még magáról, hogy nyert már Grand Slam-mérkőzést top 50-es teniszező ellen. Nos, megvolt az esély arra, hogy ez a tényállítás továbbra is valós maradjon. Break- és szetthátrányban is volt a negyedik játszmában, az ötödikben pedig úgy került egy pontra a kieséstől, hogy 4/2-re is vezetett. Szerencséjére azonban Dzumhur nem tudta jól kezelni a nagy lehetőséget, ezt pedig ha továbbra is szenvedve, de megtorolta a 21 éves német. 6/2 3/6 4/6 7/6(3) 7/5-re nyert kis híján 4 óra hossza alatt, következő ellenfele pedig az orosz Karen Kachanov, vagy a hazai kedvenc, Lucas Pouille (15.) lesz.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/bbctennis

A hozzászólások le vannak zárva.