RG18: Két korábbi győztes is simán jutott a tizenhat közé

2018. június 2.
by cort

Nagyszerű játékkal jutott a nyolcaddöntőbe a két évvel ezelőtti bajnok Garbine Muguruza, valamint a 2012-ben és 2014-ben győztes Maria Sharapova a Roland Garros-on.

Tovább száguld második Roland Garros győzelme felé Garbine Muguruza. A harmadik helyen kiemelt spanyol a tizenhat közé jutásért az ausztrál Sam Stosurral találkozott, és 1 óra 3 perc alatt 6-0 6-2 arányban győzedelmeskedett. Muguruza az első perctől kezdve nagyon jól teniszezett, jóformán hiba nélkül, agresszívan játszott, esélyt sem adva rutinos ellenfelének. A két évvel ezelőtt bajnoknőt a torna előtt nem tartották a legnagyobb esélyesek között számon, de ha a második héten is hasonló játékkal áll elő, akkor akár számolni lehet vele a viadal utolsó napjaiban is. A negyeddöntőbe jutásért egy viszonylag könnyű ellenfelet, az ukrán Lesia Tsurenkot kell legyőznie.

Muguruza mellett egy másik korábbi bajnok, az orosz Maria Sharapova is simán jutott a tizenhat közé, pedig előzetesen nem volt könnyű dolga a 28. helyen kiemelt orosznak, azonban a volt világelső Karolina Pliskova ezen a napon nem sok gondot okozott Sharapovának. A cseh hölgy játékának egyik alapja a rendkívül hatékony adogatása, de a mai napon nem úgy jöttek a szervák, ahogy azt előzetesen várni lehetett, Sharapova öt alkalommal is elvette Pliskova adogatójátékát. Sharapova 18 nyerővel zárta mérkőzést (Pliskova ezzel szemben csak 5 nyerőt ütött), és a játékával sok hibára kényszerítette a tavalyi elődöntőst. A egy ora alatt befejeződött összecsapáson Sharapova végül 6-2 6-1 arányban nyert, és várhatja ellenfelét, aki akár az amerikai Serena Williams is lehet.

A hozzászólások le vannak zárva.