RG 18: Thiem az első elődöntős

Dominic Thiem három játszmában legyőzte Alexander Zverevet. Thiem zsinórban harmadik Roland Garros elődöntőjére készülhet.

Amikor elkészült a tábla lehetett arra számítani, hogy ez a mérkőzés összejön. Az idáig vezető út Thiemnek volt némileg egyszerűbb dolga, Zverev vért izzadt pályafutása első Grand Slam negyeddöntőjéért. A két játékos eddig hat mérkőzésén a mérleg 4-2-es Thiem vezetést mutatott, azonban utolsó salakos mérkőzésüket a madridi döntőben egészen könnyedén nyerte Zverev.

Zverevet kimerítette a három öt szettes győzelem
Kép forrása: bbc.co.uk

Az első játszmában magabiztos adogatójátékok után szinte a semmiből elvesztette a német az adogatását. Thiem, aki ezen a tornán főleg utóbbi mérkőzésein a harmadik, illetve a negyedik szettben nem engedte ellenfeleit adogatása közelében, az itteni első szett végén sem tett kivételt. Fontos volt az első szett megnyerése az osztrák számára, hiszen minden elvesztett szett csak egyre többet vett ki Zverevből. A második játszmától kezdve még jobban azt lehetett látni, hogy Zverev fizikai problémákkal küzd, ő is azon őrlődött, hogy feladja-e a találkozót. Mindenesetre Thiem 6/1-re nyerte a második szettet, és a harmadik szettben is hamar 4-0-ra ellépett. A sérüléssel és minden bizonnyal kimerüléssel bajlódó Zverev tisztességből végig játszotta a találkozót, ám így semmi esélye nem volt, hogy bármennyire is szorossá tegye a találkozót. Zverev 5-1-es hátrányban a mérkőzésben maradásért adogatott, egy hosszú játék végén a harmadik mérkőzés labdát már nem tudta hárítani. Thiem 1 óra 52 perc alatt győzte le Zverevet.

Dominic Thiem három játszmás győzelmével ismét ott van a Roland Garros elődöntőjében. Az osztrák a legjobb 4 között a Marco Cecchinato-Novak Djokovic találkozó győztesével találkozik.

Kiemelt kép forrása: timeslive.co.za

A hozzászólások le vannak zárva.