Andy Murray visszatérése még várat magára

2018. június 8.
by DGM96

A volt világelső januári csípőműtétje után nem sokkal nyilatkozta, hogy tervei és reményei szerint a füves pályás szezonra újra versenyre kész lesz, ezen a héten mégis lemondta a visszatérésére szánt s’-Hertogenbosch-i részvételt.

Lassan egy éve lesz, hogy Andy Murray nem játszott hivatalos mérkőzést. A volt világelső és 3-szoros Grand Slam-győztes skót karrierje a tavalyi Wimbledoni bajnokság óta csak sérülésről, visszalépésektől és várakozásról szól, változás pedig nem az elkövetkezendő napokban fog következni. Ugyebár az tudvalevő volt, hogy Murray a lehetséges visszatérését a füves pályás szezonra és azon belül is a jövő héten kezdődő s’-Hertogenbosch-i ATP 250-es tornára datálta. A hollandiai verseny szervezői azonban kedd este bejelentették, hogy mégsem lesz ott a résztvevők között.

“Nagy örömömre szolgált volna, hogy ha bemutatkozhattam volna ezen a tornán, de még mindig nem állok teljesen készen a visszatérésre. Továbbra is az a célom, hogy játszhassak az elkövetkezendő hetekben, de ezt 100 százalékos állapotban szeretném.” – nyilatkozta a kétszeres Wimbledoni bajnok.

Menetrendjében Hollandia után a Queen’s Club-i torna (ATP 500) lenne a következő állomás, ottani részvételi szándékát továbbra is fenntartja. Mindazonáltal azt lehetett tapasztalni az elmúlt félévben, szeret kivárni az utolsó pillanatokig, hogy meghozza döntését, ez pedig további bizonytalanságra ad okot.

S míg miközben visszatérése időpontján hezitál, az idő alatt fokozatosan esik hátrébb a világranglistán. Jövő héttől például már a top 150-en kívül lehet majd megtalálni, mivel sehol és sehogy sem tudja megvédeni ranglistapontjait, vagy növelni azok számát.

A kiemelt kép forrása: usatoday.com

A hozzászólások le vannak zárva.