ATP Queen’s Club: Bár kikapott, de visszatért Murray, Djokovic viszont továbbjutott

Voltak ám szereplők az elmúlt két napban Wimbledon előszobájában.

Nem akármilyen mezőny gyűlt össze a Fever-Tree Championships-en, vagy ismertebb nevén a londoni Queen’s Club-ban, ahol ATP 500-as kategóriájú tornát rendeznek, két héttel a Wimbledoni bajnokság előtt. Mivel az esemény térben és időben is közel van a sportág leghíresebb versenyéhez, szokták ezt nevezni “Wimbledon előszobájának” is. A torna legnagyobb pikantériáját természetesen Andy Murray visszatérése adja. Az egykori világelső skót két hét híján egy éve nem játszott hivatalos mérkőzést csípősérülés, műtét, majd rehabilitáció miatt, versenyzés nélkül pedig kizuhant a top 150-ből, így csak szabad-kártyával kerülhetett fel egyből a főtáblára. Kétség sem fért azonban ahhoz, hogy megkapja e, elvégre egy négyszeres bajnokról van szó.

A kétszeres Wimbledoni győztes nem kapott könnyű ellenfelet, hiszen az a füvön otthonosan játszó Nick Kyrgios volt. Az ausztrál “rossz fiú” pályafutása során először győzte le a skót teniszezőt, de nem érte el ezt olyan könnyen. Az első szettet imponáló, 6/2-es arányban nyerte meg Murray, ezt követően pedig két szoros játszma következett. A másodikról úgy döntött tie-break, hogy négy game-nek is az aktuális fogadó örülhetett. A döntőszettben pedig három elvesztegetett break-labda és két elvesztegetett meccslabda után fordította a maga javára a végeredményt (2/6 7/6(4) 7/5).

Wawrinkának is nagyon mélyről kell feltörnie újra
Kép forrása: mykhel.com

Győzelemmel mutatkozott be a szintén szabad-kártyával induló Novak Djokovic is. A világranglista 22. helyezettje látott már szebb napokat is mesterségében, de volt oka a nosztalgiázásra, mert mindössze 3 játékot veszített el a selejtezőből érkező, ausztrál John Milman ellen (6/1 6/2). Idén pedig a legnagyobb sztárok Queen’s-ben szabad-kártyások, ugyanis ott van a mezőnyben a háromszoros Grand Slam-bajnok, Stan Wawrinka is. A svájci teniszező hasonlóan Murray-hez sérülés miatt nélkülözte mostanság a versenyzést, emiatt ő egészen a világranglista 261. helyéig esett vissza. “Stan the Man” a hazaiak versenyzőjét, Cameron Norrie-t győzte le 6/2 6/3-ra. Wawrinka az 5. kiemelt Sam Querrey ellen folytatja majd szereplését, Djokovic azonban pikáns mérkőzésre számíthat, ugyanis a következő alkalommal a 2. kiemelt Grigor Dimitrovval játszik.

A 2014-es bajnok bolgár első meccsén megizzadt a bosnyák Damir Dzumhur ellen (6/3 6/7(4) 6/3), nem járt azonban sikerrel Kevin Anderson (3.), David Goffin (4.) és Jack Sock (6.). A dél-afrikait Leonardo Mayer, a belgát a címvédő Feliciano Lopez, az amerikait pedig Daniil Medvedev búcsúztatta. A tavalyi döntős Marin Cilic azonban továbbjutott. A torna első kiemeltje a mindig kellemetlen Fernando Verdasco ellen nyert 6/3 6/4-re, a következő fordulóban pedig Gilles Müllerrel fog játszani.

A torna főtáblája megtalálható itt.

A hozzászólások le vannak zárva.