Fucsovics Márton feladta hallei mérkőzését

Legjobb férfi teniszezőnk a német Philipp Kohlschreiber ellen eljutott a döntőszettig, de az egyik labdamenetnél megcsúszott a füvön és megsérült a combja.

Rossz ezt látni…
Kép forrása: twitter.com/HUNgarianTENNIS

Nem folytatódik sajnos túl jól Fucsovics Márton füves pályás szezonja. A világranglista e heti 45. helyezettje a stuttgarti nyolcaddöntő után maradt Németországban és most az ATP 500-as kategóriájú Gerry Weber Openen próbált szerencsét. A hazaiak kedvence, Philipp Kohlschreiber (6.) volt az ellenfele, aki bizony emberére akadt. Marci 49 perc alatt került szettelőnybe, miután két break-re és 5 szettlabdára volt szüksége ehhez. A második játszma elején megvolt az esélye arra, hogy újabb break-előnyt harcolhasson ki, de Kohlschreiber egy maratoni játékban megőrizte az adogatását, ezután rögtön elvette a Marciét, majd szett végén még egyszer. A döntőjátszmában folytatódott a kiélezett küzdelem. A harmadik játékban a magyar teniszező break-labdákat harcolt ki, összesen hármat, de mindegyiket hárította ellenfele. A game-t lezáró labdamenet során azonban Fucsovics megcsúszott a hallei gyepen, megsérült a combja, így 6/4 3/6 1/2-es állásnál feladni kényszerült a meccset.

Még nem lehet tudni, mennyire súlyos a sérülés.

Egy ilyen vereség mindig sajnálatos, de most különösen, hiszen győzelem esetén a legjobb 16 között az ausztrál Matthew Ebden következhetett volna, majd a negyeddöntőben minden bizonnyal Roger Federer (1.), aki 73 perc alatt tudta le első mérkőzését a szlovén Aljaz Bedene ellen (6/3 6/4).

Halléban egyébként az újonnan világelső svájci mellett ott van még Alexander Zverev (2.), a friss Roland Garros-döntős, Dominc Thiem (3.), Roberto Bautista Agut (4.) és Kei Nishikori (7.) is.

A torna főtáblája megtekinthető itt

A kiemelt kép forrása: gettyimages.ae

A hozzászólások le vannak zárva.