ATP Halle: Nincs meg a tizedik, Coric legyőzte Federert!

Halléban meglepetésre horvát győzelem született. Borna Coric a fináléban döntő szettben legyőzte Roger Federert!

Federer a tizedik hallei tornagyőzelméért hajtott, ám érezhető volt, hogy ez korántsem lesz egyszerű feladat. A svájcinak nem voltak egyértelmű mérkőzései a tornán, Paire ellen a kieséstől sem állt messze. Coric pályafutása második, füves pályán első trófeájáért hajtott.

Coric pályafutása második tornagyőzelmét szerezte meg Halléban
Kép forrása: chinapost.nownews.com

Az első játszmában a két játékos remekül adogatott. Egyetlen kétséges adogatójáték volt 5-5-nél, ami viszonylag hosszabbra sikeredett, ám a fiatal horvát ekkor is remekül állta a sarat. Federer a rövidítésben szinte a végéig előnyben teniszezett. 5-3, 6-4 és Coric mégis a maga javára tudta fordítani a Tiebreaket. A második játszmában Federer 4-3-nál tudta elvenni ellenfele adogatását és saját szerváját semmire nyerve úgy tűnt, új lendületet kapva kezébe tudja venni a mérkőzés irányítását. A harmadik játszmában mégis 3-2-nél Coric jutott break labdához, amit egy Federer hibának köszönhetően ki is tudott használni. Federerben ezen a mérkőzésen ezek után már nem volt meg egy utolsó hajrá, nem tudott már újabb játékot nyerni. Coric egy 2 óra 7 perces találkozón lett Halle bajnoka.

Borna Coric már Indian Wellsben is bizonyította milyen kemény ellenfél tud lenni Federer számára, most pedig le is győzte őt. A fiatal horvát győzelmével 13 helyet lépett előre a ranglistán, így már 1 hely híján TOP 20-as játékos.

Kiemelt kép forrása: chinadaily.com.cn

 

A hozzászólások le vannak zárva.