Stefanos Tsitsipas a címvédőt is elkapta

2018. augusztus 11.
by cort

Visszavágott az előző heti washingtoni vereségért Stefanos Tsitsipas. A görög játékos 2 óra 29 perc alatt bizonyult jobbnak a címvédő Alexander Zverevnél.

Úgy tűnik szokássá válik, hogy a Rogers Cupon minden évben berobban egy fiatal játékos. Tavalyi a hazai közönség előtt szereplő 18 éves Denis Shapovalov (Del Potrot és Nadalt legyőzve) jutott be a négy közé, idén pedig a (még egy napig) 19 esztendős görögnek sikerült ugyanez a bravúr. Tsitsipasnak sikerült átmentenie a Djokovic ellen látott jó formáját, de a győzelemhez elsősorban fejben volt igazán topon a görög. A 6-3 arányban elbukott első szett után a másodikban is breakhátrányba került, és úgy tűnt Washington után ismét Zverev mehet tovább a következő körbe. A német azonban hiába adogathatott a győzelemért, és volt két mérkőzéslabdája a rövidítésben, Tsitsipas egyenlíteni tudott, az utolsó felvonásban pedig ismét breakhátránybol fordítva 3-6 7-6 6-4 arányban nyerte az összecsapást. 

A görög az elődöntőben Kevin Andersonnal találkozik. A dél-afrikai két sima szettben nyert a bolgár Grigor Dimitrov ellen, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a tavalyi US Open, illetve az idei wimbledoni döntő után számolni kell vele a masters versenyeken is.

A hozzászólások le vannak zárva.