Cincinnatiben is megmérkőzik Wawrinkával Fucsovics Márton!

A legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszező bejutott a legjobb 16 közé a Cincinnatiben rendezendő Masters-tornán, ahol újra összecsap majd a háromszoros Grand Slam-bajnok svájcival.

Óriási küzdelemben, 3 órás mérkőzésen nyert Fucsovics Márton a legjobb 32 mezőnyében a több mint 6 millió dollár összdíjazású cincinnati kemény pályás tornán, a Western & Southern Openen. A US Opent megelőző utolsó jelentősebb verseny második fordulójában a nyíregyházi teniszező magyar idő szerint csütörtök hajnalban mérkőzött meg a spanyolok rutinos versenyzőjével, Guillermo Garcia-Lopezzel.

Marci nem sokkal a mérkőzés kezdete után break-hátrányba került, amiből ugyan később visszaküzdötte magát – és még a szettért is adogathatott – rövidítésben mégis a világranglista 71. helyezettje tudta megnyerni az első játszmát. A folytatás sem alakult túlságosan jól magyar szempontból, ugyanis Garcia-Lopez újra megnyert egy fogadó játékot az új játszma elején, s úgy tűnt, végig viszi az előnyét. Fucsovics azonban ezen a napon megcsillogtatta küzdeni tudását. Mikor ellenfele az 5/3-as vezetésért szervált, visszavette az elszenvedett breaket és végül 2/4-es állás után megnyert zsinórban 4 játékot – azaz megnyerte a játszmát.

Tendenciája lett a meccsnek, hogy az adott szett spanyol breakkel kezdődik, a döntőjátszmában azonban még idő előtt visszarántotta ellenfelét Marci. A kritikus pillanatok így sem maradtak el. A felek fej-fej mellett haladtak egymás mellett, a hajrához közeledve azonban a magyar teniszező érezte meg előbb a nyomást, amit abban a pillanatban nem is tudott kezelni kellőképp. Ennek eredményeként Garcia-Lopez adogathatott a győzelemért. Ez a meccs azonban valóságos hullámvasút volt, de szerencsére Fucsovics ért fel a csúcsra a finisben. 4/5 után bemutatott egy a második szetthez hasonló fordítást, s végül 7/5-re nyerte meg az utolsó játszmát, így pedig a meccset is.

Végeredmény: Fucsovics M. (magyar) – G. Garcia-Lopez (spanyol) 6/7(5) 6/4 7/5

A világranglista 45. helyezettjének ellenfele a folytatásban a háromszoros Grand Slam-bajnok, Stan Wawrinka lesz. A svájci teniszező két szettben nyert meg egy ki-ki meccset a japán Kei Nishikori ellen 6/4 6/4-re. A következő találkozó pikantériája, hogy egy hete Torontóban is megmérkőztek egymás ellen a felek. Ott pedig Fucsovics majdnem kihasználta, hogy Wawrinka továbbra is keresi csúcsformáját (térdsérülése- és műtéte után), így sebezhetőbb. Csak döntőszett tie-breakben, 4 meccslabdát kihagyva kapott ki, s mivel az a találkozó nagyon nem régen volt, önbizalom szerzés gyanánt bátran belekapaszkodhat. Erre pedig azért lenne szükség, mert egyrészt egy Masters-negyeddöntő a tét, másrészt győzelem esetén akár Roger Federer (2.) lehet a következő ellenfele – ha csak nem okoz meglepetést az argentin Leonardo Mayer.

SZÉP VOLT, MARCI! CSAK ÍGY TOVÁBB!

A kiemelt kép forrása: betting.betfair.com

A hozzászólások le vannak zárva.