ATP Cincinnati: Minden kezd visszatérni a régi kerékvágásba?

A US Open Series második 1000-es versenyen jó hosszú idő után ismét álomdöntő! Roger Federer és Novak Djokovic 46. csörtéje következik a fináléban! 

Djokovic nagyot harcolt, ismét megküzdhet pályafutása első Cincinnati győzelméért
Kép forrása: theintelligencer.com

Erre valamilyen szinten lehetett számítani, hiszen Federernek világéletében feküdt Cincinnati kemény pályája, Djokovic pedig úgy tűnik wimbledoni győzelme után még magasabb fokozatba kapcsolt. Ebbe persze ezer tényező beleszólhatott volna, azonban minden azt akarta, ez a mérkőzés 2 és fél év után összejöjjön. Marin Cilic egészen jól tartotta magát a délszláv rangadón, azonban megint megmutatkozott, hogy Djokovic lényegesen erősebb fejben a horvátnál. Nem volt meggyőző a döntő szettje, hiszen olyan fázisban breakelt, amikor már közelített a győzelemhez, a végén azonban ismét megmutatta mentális erejét. Azt, hogy Roger Federer akkor is bejutott volna-e a fináléba, ha mérkőzése végig megy, már sosem tudjuk meg. A svájci egy öldöklő küzdelmet követően rövidítésben nyerte meg az első szettet, majd a második elején David Goffin jelezte, nem tudja tovább folytatni a harcot.

Vajon ki nyeri a 46. rangadót?
Kép forrása: dailyexpress.co.uk

Fényévek teltek el, lapok hulltak ki a naptárból, de 2018. augusztus. 19.-én ismét arra ébredünk, hogy este Roger Federer és Novak Djokovic egy rangosabb torna fináléjában minden bizonnyal egy kiélezett csatát vív egymás ellen. Idén ez lesz az első mérkőzésük, ahol jelenleg talán Djokovic felé billen a mérleg. A szerb képes volt átmenteni formáját Wimbledonról és mióta ő ismét maximális önbizalommal és fókusszal megy fel a pályára, irgalmatlan nehéz dolog megverni. Federer azonban amennyiben legjobb játékát nyújtja, könnyen elbizonytalaníthatja riválisát. Federer vajon megnyeri Cincinnatit nyolcadszor, vagy Novak Djokovicot pályafutása során először koronázzák meg eme nemes helyszínen? A hűs italokat jól időzíteni, rágcsálni valót bekészíteni és este 10-kor elkezdődik az utóbbi évek egyik legjobban várt Cincinnatiben rendezett fináléja.

Kiemelt kép forrása: eurosport.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.