US Open 2018: Fucsovics óta nincs megállás

2018. szeptember 8.
by cort

Nagyon egyoldalú mérkőzést hozott a 2014-es finalista Kei Nishikori és a volt világelső Novak Djokovic összecsapása.

Azóta, hogy Fucsovics Márton már az első körben ráijesztett, megállíthatatlanul robog Novak Djokovic. A szerb játékos a szerencsével sem áll hadilábon, hiszen korábban John Millman és a hőség hazaküldte Roger Federert, ma hajnalban pedig kiderült, hogy Marin Cilic alighanem jobban megcibálta volna az oroszlán bajszát, mint ahogy Nishikori tette.

A mérkőzést a szerb kezdte jobban, már az első szett elején elvette a japán adogatását, és az előnyt magabiztosan őrizve simán hozta az első játszmát. A folytatásban sem változott a játék képe. Djokovic rendkívül taktikusan és magabiztosan teniszezett, Nishikori néhány bravúros ütéssel jelezte, hogy nem adja könnyen magát, de egyszerűen nem talált fogást a szerben. Djokovic behúzta a szettet, és mosolyogva ült le a térfél cseréhez.

A harmadik játszmában esett a színvonal, és érezni lehetett, hogy Djokovic csak épp annyit ad ki magából, amennyit muszáj. Kétszer is lebreakelte Nishikorit, és 2 óra 22 perc alatt 6-3 6-4 6-2 arányban jutott karrierje nyolcadik US Open fináléjába, ahol a 2009-es győztes Juan Martin Del Potroval találkozik.

Kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.