OB: Egyik oldalon a rutin, a másikon a fiatalos lendület döntött!

Vasárnap délután véget ért a Magyar Tenisz Szövetség által megrendezett Felnőtt Országos Bajnokság. Valkusz Máté és Jani Réka Luca a mai napon remek játékkal tudott diadalmaskodni. 

Reggel 10 órakor már szép számmal gyülekezett a nép a Kapolcs utcai Grand Slam Park teniszpályáján, hiszen elkezdődött Jani Réka Luca és Nagy Adrienn csörtéje az OB győzelemért.

Jani Réka Luca az első szett nehézségeit követően bedarálta Nagy Adrit
Kép forrása: huntennis.hu

A mérkőzésbe Nagy Adri tudott jobban belelendülni, aki nem csupán számos alkalommal legyorsította csapattársát a pályáról, hanem a nehéz szituációkban kellően higgadt tudott maradni. Nagyon úgy nézett ki könnyedén nyerheti az első szettet, azonban hirtelen elkezdte érezni azt, mekkora a tét. A végtelenül precíz és fejben erős Adri hirtelen egyre több hibát vétett, ami számára a mérkőzésbe került. Jani Rékának már több meccs és több évnyi rutin fórja volt Adrival szemben, ezen a döntőn be is bizonyította. A második szett már hűen tükrözte a még fennálló erőviszonyokat a két lány között, Réka két szettben a maga javára fordította, ezt a nehézkesnek induló harcot. Jani Réka 2018-ban pályafutása első Felnőtt Magyar Bajnokságát tudta megnyerni. Adrinak így is szép lett ez az OB, hiszen az ezüstje mellett, párosban Gécsek Fanni oldalán címet védett.

Nagy Petinek kevés esélye volt Valkusz Máté ellen
Kép forrása: facebook.com/huntennis

Nagy Péter szombaton Borsos Gábor oldalán behúzta a párost és most arra készült, hogy egyéniben egy kőkemény gladiátort legyűrjön. Valkusz Máté könnyen vette akadályait, de azt nem sejthettük, hogy Nagy Petin is úgy siklik át, mint kés a vajon. Az erő, a gyorsaság és a pontosság ebben a döntőben kifizetődő volt, hiszen Valkusz semmi esélyt nem adott a kétszeres egyéni magyar bajnoknak, akit az első szettben sem kímélt, azonban a második szettben még brutálisabb tempóra kapcsolt át. Az elsők napja volt ez, hiszen Valkusz Máté 6/3 6/1-es magabiztos győzelmével feliratkozott a Magyar Bajnokok névsorába, ezt a játékát látva, sok potenciál van benne.

Kiemelt kép forrása: huntennis.hu

 

A hozzászólások le vannak zárva.