Lesz hazai játékos a tokiói torna fináléjában

2018. október 6.
by SchGy

A japán Nishikori Kei ellenfele az orosz Daniil Medvedev lesz a tokiói ATP 500-as torna döntőjében.

Magyar idő szerint kora reggel vette kezdetét az első elődöntő Japánban, a kanadai Denis Shapovalov ellenfele az orosz Daniil Medvedev volt. Kiegyensúlyozott mérkőzésre lehetett számítani a két fiatal között, eddig kétszer találkoztak, a kanadai hibátlan mérleggel rendelkezett az orosz ellen a mai napig. Medvedev azonban kiváló formáját átmentette, az előző körben Raonicot győzte le szettveszteség nélkül. Ellenfelének ma sem engedett sok lehetőséget, az egész meccsen egy fogadóelőnye volt Shapovalovnak amivel nem tudott élni, ezzel szemben háromszor is elveszítette az adogatását, így bő egy óra alatt 6/3 6/3 nyert az orosz.

A második mérkőzésen a hazai nézők nagy örömére Nishikori volt az egyik résztvevő, aki egyre feljebb csúszik a világranglistán, és már a 12. helyet foglalja el. A háló másik oldalán Richard Gasquet állt, aki nagy meglepetésre jutott el idáig, hiszen előbb az ausztrál Nick Kyrgiost győzte le két rövidítésben, ezután még nagyobb bravúrt végrehajtva az idei wimbledoni döntőst Kevin Andersont szintén két tiebreakben búcsúztatta. Az első játszmában szintén eljutott a francia a tiebreakig, de ezúttal a japán bírta jobban idegekkel. A második szettben már könnyedén érvényesült Nishikori akarata, és végül 7/6(7/2) 6/1 nyert.

A holnapi finálé résztvevői eddig egyszer találkoztak, salakos borításon idén Monte Carlóban akkor Nishikori nyert 7/5 6/2 arányban. 

 

 

A kép forrása: apnews.com

 

 

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.