Máris elbúcsúzott az egyik legnagyobb esélyes Kínában

2018. október 9.
by SchGy

A horvát a legjobb 16 közé sem tudott bejutni.

Az egyik nagy esélyes, Marin Cilic máris kiesett miután a fiatal chilei Jarry Nicholas 2-6 7-6(8-6) 7-5 arányban jobbnak bizonyult a korábbi US Open győztesél. A horvátnak a második szettben két meccslabdája is volt, de nem tudta kihasználta őket, valamint a döntő játszmában is break előnyben volt Cilic, 5-4-nél a meccsért adogathatott, de így sem tudott nyerni.

A torna második kiemeltje, a szerb Novak Djokovic a francia Chardy ellen kezdett. Kettejük eddigi tizenegy párharcából mindig a szerb jött ki győztesen, ráadásul szettet sem veszítve. Bár Chardy hét ászt ütött, ezzel szemben ellenfele mindössze négyet, csak ebben tudott a volt világelső fölé nőni a meccsen. Ma sem sikerült bravúrt bemutatnia a franciának, Djokovic 6-3 7-5 nyert, és a Cecchinato-Chung meccs győztesével játszik majd a legjobb nyolc közé jutásért.

Az előző heti tokiói győztes Medvedev megizzadt a szabad kártyával induló kínai Zhang Ze ellen, de így is győzött 3-6 7-6(9-7) 6-4 arányban, és készülhet Roger Federer ellen. Thiemnek meglepetésre nem sikerült továbbmennie, őt az ausztrál Ebden Matthew győzte le 6-4 6-7(6-8) 7-6(7-4). Fucsovics Márton így talán még inkább bánhatja a ma délután elszalasztott lehetőséget.

Az előző héten tornagyőztes Nikoloz Basilashvili továbbra is szárnyal, a grúz a fiatal Shapovalovot ejtette ki nagyon simán, 6-2 6-2 arányban, és a fiatalabbik Zverev lesz a következő ellenfele.

 

 

A kép forrása: sports.ndtv.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.