Második mérkőzését is lejátszotta Fucsovics Márton Shanghaiban

2018. október 9.
by SchGy

Egymás elleni harmadik találkozójukon nüanszok döntöttek.

Azok után, hogy Fucsovics Márton idén májusban megnyerte a Genfben rendezett ATP 250-es torna döntőjét Peter Gojowczyk ellen 6-2 6-2 arányban, joggal bizakodhatott mindenki abban, hogy ma is legyőzi a németet, és bejut a legjobb 16 közé Kínában.

 

Fucsovics kezdte a mérkőzést, egy semmire nyert adogatójátékkal. 2-1 magyar vezetésnél jöhettek a német szervák, és 15-40 is volt az állás Marcinak, de 4 fogadóelőnyt is hárítani tudott Gojowczyk, és hozta a játékot. Fucsovics ezután elveszítette az adogatását, az első break lehetőséggel élt a világranglista 68. helyezettje. Végül több break már nem született, így az első játszma Gojowczyké lett.

 

A második játszma már sokkal jobban kezdődött magyar szempontból, miután Marci hozta a szerváját, rögtön el is vette a németét. 4-0 vezetéshez is volt labdája az első számú magyar teniszezőnek, de nem tudott élni vele, ráadásul Gojowczyk visszatudta venni ezután az elveszített játékát. 6-5 magyar vezetésnél Marcit ápolni is kellett, de így is eljutott a rövidítésig, ahol fantasztikusan játszott, és 7-3 meg is nyerte azt.

 

A mindent eldöntő szettben remekül adogattak mind a ketten, 4-4 állásnál Fucsovicsnak három fogadóelőnye is volt, de mindegyiket hárította a német. Ismételten jöhetett a tiebreak ahol Marci 4-1 is vezetett, de a német nem adta fel és 7-5 megnyerte a rövidítést így 6-4 6-7(3-7) 7-6(7-5) nyert és ott van a legjobb 16 között.

A kép forrása: sportskeeda.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.