Új edzővel hengerelt Babos Tímea

2018. október 9.
by cort

Nehéz ellenfelet kapott Babos Tímea a linzi WTA torna első fordulójában, de az új edzővel felálló magyar szinte lesöpörte a pályáról a nyolcadik helyen kiemelt horvát Donna Vekic-et.

Jól kezdte a mérkőzés Vekic, az első adogatójátékát még simán hozta, de ekkor még nem gondolta, hogy a következő közel egy órában már csak epizódszerep jut neki a Babos Timi elleni mérkőzésen. A magyar lány a következő 11 játékot bezsebelve előbb 6-1-re nyerte az első szettet, majd pedig 5-0-ás előnyre tett szert, amivel lényegében eldöntötte a meccset. Vekic ekkor még szépíteni tudott, de az összecsapást 68 perc alatt 6-1 6-1 arányban a magyar játékos nyerte.
Bizonyára sokat számított az új edző, Nick Horvat személye, hiszen a szakember korábban együtt dolgozott Vekic-csel is, de a mai napon nagyon ment a játék Timinek. Különösen a második adogatásai, illetve a break lehetőségek visszaverésében mutatott kimagaslót. Remélhetőleg a folytatásban is megmarad a lendület, Timi a következő körben a Kiki Mladeovic – Harriet Dart mérkőzés győztesével találkozik.

Kép forrása: 24.hu

A hozzászólások le vannak zárva.