Federer is megszólalt a Kyrgios ügy kapcsán

2018. október 10.
by andF

Nick Kyrgios újra a figyelem középpontjába került, sajnos ezúttal sem a kiemelkedő sportteljesítménye és eredményei szolgáltak témául.

Kyrgios a sanghaji torna első fordulójában vereséget szenvedett az amerikai Bradley Klahn ellen. Ez nem is adna okot komolyabb sajtóvisszhangra, a mérkőzés közben nyújtott teljesítménye és viselkedése azonban ismét kisebbfajta botrányba keverte az ausztrált. A találkozó során a világranglista 33. helyezettjére rászólt a játékvezető, Damien Dumosius, mert szerinte a második játszma egyik pontjánál a játéka a “határokat súrolta”, utalva ezzel arra, hogy nem tett meg mindent a pont megnyerése érdekében.

Kyrgios ezt követően vitatkozott a játékvezetővel és a későbbiekben is folyamatosan kiszólt neki játék közben. “Tudod, most az ATP-hez fordulhatnék azzal, hogy a kommented negatív hatással volt a játékomra, és akkor bajban lennél, igaz?” – ütötte tovább a vasat Kyrgios. “Konkrétan mondhatnám, hogy nem tudtam jól játszani emiatt. Érted, ugye? Nem fogom ezt tenni, csak úgy mondom.”

A történtekre Federer is reagált, szerinte Kyrgios nem lesz  képes kiaknázni a benne rejlő potenciált, ha nem javít a hozzáállásán és a munkamorálján. “Úgy gondolom, hogy csak rajta múlik, hogy milyen irányba akar tartani, mit kezd a benne rejlő potenciállal.” – idézte Federert az AFP. “Nem tudjuk, és szerintem ő sem tudja, hogy mi rejlik benne, mire hivatott. Ha  megérti az etika fontosságát, a tervezést, hogy megfelelő csapattal vegye körül magát, akkor tudhatja majd, mit hozhat ki magából.”

A Shanghai Masters nem fog Kyrgios kedvenc versenyei közé tartozni. Két évvel ezelőtt 16500 dolláros bírságot kapott a Mischa Zverev elleni meccsén a pályán tanúsított viselkedése miatt, majd később el is tiltották. 2017-ben ismét pénzbeli büntetést kapott, ezúttal 10000 dollárt kellett fizetnie a Steve Johnson elleni meccsen elkövetett sportszerűtlenségek okán.

Kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.