Babosék az Év párosa jelöltjei között

A WTA kihirdette az Év Játékosa díj jelöltjeit a különböző kategóriákban.

Egyéniben a világelső román Simona Halep és a friss Grand Slam győztes japán Naomi Osaka (7.) mellett a dán Caroline Wozniacki (2.), a német Angelique Kerber (3.) és a cseh Petra Kvitova (5.) szerepel a jelöltek között.
A 2017-es egyéni győztes Garbine Muguruzát idén nem jelölték a díjra.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic a párosok kategóriájának esélyes jelöltjei. Bár a US Openen nem sikerült győzniük, az év első Grand Slam tornáját, az Ausztrál Opent megnyerték és Timi vezeti is a páros világranglistát. Rajtuk kívül az őket a US Open döntőben legyőző Vandeweghe/Barty, a Krejcikova/Siniakova és a Mertens/Schuurs duó van még a jelöltek listáján.

A szülése után újra pályára lépő Serena Williams Az év visszatérője kategóriában kapott helyet a svájci Belinda Bencic, az amerikai Bethanie Mattek-Sands és az ausztrál Ajla Tomljanovic mellett.

A legtöbbet fejlődõ versenyző kategóriában a holland Kiki Bertens, a német Julia Goerges, az orosz Daria Kasatkina, a belga Elise Mertens , a kínai Wang Qiang és a fehérorosz Aliaksandra Sasnovich mérkőzik meg egymással a díjért.

Az év újonca az egyaránt amerikai Amanda Anisimova, Danielle Collins és Sofia Kenin, valamint a román Mihaela Buzarnescu és a fehérorosz Aryna Sabalenka közül kerülhet ki.

Az újságírók szavazatai alapján megválasztott nyerteseket október 19-én hirdetik ki.

A kép forrása: www.usopen.org

A hozzászólások le vannak zárva.