Ennyit a Federer-Del Potro slágermeccsről!

Roger Federer egy újabb nehéz feladatot sikeresen teljesített, azonban amennyiben túljut Kei Nishikorin egészen biztosan nem játszhat Juan Martin Del Potroval! 

Roger Federer játéka közel sem valami meggyőző, mégis nehéz mérkőzéseken egyelőre állja a sarat. A tokiói bajnok legyőzése után egy újabb rágós falat jutott a fogára, amit nagy nehezen tudott csak megemészteni. Federer igazán az első szettben tudta kompenzálni a spanyol kellemetlen alapvonal játékát. Egy szettnyi Federer akarat után azonban Bautista hirtelen megnőtt sebessége már nem volt az adott pillanatban tartható. Az volt a különbség talán a Medvedev és a Bautista Agut találkozó között, hogy Federer az utolsó két játékot a klasszis versenyzői adottságai mellett kézből kontroll alatt tudta tartani a mai napon. Bautista Agut remekül küzdött ezen a találkozón, azonban valljuk be, fejben még sokan kevesek Roger ellen. Jó kérdés lehet viszont Federernek a Nishikori elleni csörte, hiszen a japánnal szemben már minden bizonnyal lényegesen jobb játékra lesz szüksége. Nishikori nem a legnagyobb bajnokok közé tartozik, viszont amikor rendben van fizikálisan ütőereje és gyorsasága miatt páratlan dolgokra képes a pályán. Izgalommal telve várjuk ezt a remek negyeddöntős párosítást.

Federer nehezen, de Bautista Agutot is legyőzte
Kép forrása: beinsports.com

Del Potro nem biztos hogy a mai egy szett lejátszásával jó döntést hozott
Kép forrása: elcomercio.pe

Juan Martin Del Potro talán jobban tette volna, ha Shanghait kihagyja. Múlt héten, már Pekingben sem volt teljesen egészséges, most meg ugyan tisztességgel beleállt a Borna Coric elleni mérkőzésbe, ez becsülendő! Viszont ennek ellenére erősen megkérdőjelezhető, hogy egy fizikailag legyengült állapotban lévő játékos miért kockáztatja a szezon hátralévő részét, amikor régen láthattuk ennyire jól teniszezni! Del Potro idén Wimbledonban emlékezetes mérkőzést játszott Nadallal, majd a US Openen döntőt játszott. Minden esélye megvan Tandill tornyának egy hőn áhított vb győzelemre, de ez a szereplés lehet-e kihatással a szezon hátralévő részére? Borna Coric ellen egy szett után jelezte a mérkőzéstől való visszalépést, reméljük ez a 12 game nem bizonyul végzetes hibának!

Kiemelt kép forrása: eurosport.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.