Az eddigi legkomolyabb ellenfél ellen nyert a legkönnyebben Federer

A rutinos svájci két szettben győzte le Kei Nishikorit a Shanghai Masters negyeddöntőjében.

Miután Daniil Medvedev és Roberto Bautista-Agut ellen is elveszített egy játszmát Roger Federer (1.) a több, mint 9 millió összdíjazású kemény pályás torna előző fordulóiban, nem volt földtől elrugaszkodott elképzelés, hogy akkor Kei Nishikori (8.) akár el is kaphatja a címvédő grabancát a legjobb 8 között. A 38 éves Grand Slam-rekorder azonban – mint oly sokszor már karrierje során – megmutatta, mi a különbség egy jó játékos, és egy bajnok között. Federer ugyanis képes volt egy tornán belül emelni játéka színvonalát. Nishikori kétség kívül jelentősebb játékerőt képvisel, mint az orosz és a spanyol, ő mégsem tudott szettet nyerni a pénteki negyeddöntőben.

A bázeli veterán korán dupla-break-előnybe került, ez ugyan nem sokkal a 4/1-es állás után megfeleződött, ám az első játszma így is az övé lett 49 perc alatt. Japán szemszögből a folytatás sem alakult jobban, hiszen a második szett is Federer nyertes fogadó játékkal indult, de ezúttal nem engedte Nishikori hosszabb időre meglépni ellenfelét. Sőt, a szett hajrájában és végén több ízben is lehetőség nyílt az egyenlítésre, de sem az, hogy háromszor is két pontra volt tőle, és sem az, hogy a későbbi tie-break-ben 4-1-re is vezetett, nem volt elég. Federer összességében kordában tartotta a japánt és 1 óra 54 perc alatt nyerte meg a mérkőzést (6/4 7/6(4)), bejutva a legjobb 4 közé.

Ott majd Borna Coric (13.) fog rá várni, aki 7/5 6/4-re győzte le az ausztrál Matthew Ebdent. Nem ez lesz az első alkalom, hogy a fiatal horváttal játszik egy Masters-elődöntőt, hiszen idén Indian Wellsben is összecsaptak egy hasonló torna hasonló szakaszán. Akkor nem sokon múlott, hogy Coric legyőzze, ám ami ott elmaradt, az megvalósult Federer egyik kedvenc versenyén, a füves pályás Halle-i torna döntőjében. Egy biztos tehát: Coric nem feltartott kezekkel fog szombaton pályára lépni.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/WeAreTennis

A hozzászólások le vannak zárva.