Bemelegítő mérkőzés az elődöntőben

2018. október 13.
by cort

Kellően emlékezetessé tette ezredik ATP egyéni mérkőzését Novak Djokovic.

A szerb a tegnapi napon két szettben vágott vissza a Laver Cupon elszenvedett vereségért a dél-afrikai Kevin Andersonnak, a mai napon pedig a vártnál jóval könnyebben ütötte ki Alexander Zverevet.

A fiatal német pozitív mérleggel várhatta a volt világelső elleni mérkőzést (tavaly Rómában tudott nyerni), és a világranglista 3. illetve 5. helyezettjétől komoly összecsapásra számíthattuk, de ezen a napon Djokovic nem kegyelmezett Zverevnek, alig egy óra tenisz után 6-2 6-1-gyel küldte haza a még mindig csak 21 éves ellenfelét.

A játékra nem lehetett panasz, de a különbség óriási volt. Zverev a mérkőzés elején még magabiztosan hozta az adogatásait, és minden jel arra utalt, hogy nehéz mérkőzés vár a szerbre, de 2-2 után már csak egy játékos volt a pályán. Djokovic rendkívül koncetráltan és pontosan teniszezett, jelezve az ifjú titánnak, hogy még várnia kell a sorára. Az év második felében szárnyaló szerb a következő tizenegy játékból tízet bezsebelt, és olyan teniszt játszott, amivel korábban uralni tudta a férfi teniszt. Ha Djoker a holnapi fináléban is hasonló játékkal rukkol elő, akkor az ellenfelének extrát kell nyújtania, hogy tartani tudja a lépést a szerbbel, akár Borna Coric-eól, akár Roger Federerről legyen szó.

Kép forrása: guardian.ng (Johannes EISELE / AFP)

A hozzászólások le vannak zárva.