Caroline Garcia: “Ez a győzelem sokat jelent!”

Caroline Garcia győzelmével zárult a tianjini WTA verseny. A finálét követően, ahol Karolina Pliskovát győzte le döntő szettben, a So Tennis című francia internetes lapnak nyilatkozott, amiből egy részletet olvashatunk! 

Hogyan értékelné a Karolina Pliskova elleni mérkőzését? 

“Ez volt az ideális döntő. A döntő a legnehezebb mérkőzés a héten. Ott, játszani Pliskovával, aki TOP 10-es ( 6-ik ezen a héten, 8-ik a Race ranglistán, és aki játszott a helyéért a szingapúri Mastersre, egy olyan mérkőzés volt, ahol a legjobbamat kellett nyújtanom és a legjobb teniszt játszanom. Jól felkészültem, nagyon motivált voltam. Amikor kimentem a mérkőzésre, ez segített nekem, hogy kitartsak. Mindazonáltal a meccs nagyon intenzív volt. Ez nagyon magas szint volt.”

Az első szett rövidítésében, ő vezetett 5-1-re. Észlelve az eredmény alakulását, kicsit többet mentél a hálóhoz. Ez is az oka, hogy elégedett voltál a támadásaiddal és,hogy ezek sikerültek? 

“Ez nagyon szokásos volt, hogy én dolgozni akarok, különösen az utolsó tornámon. Ez volt a hiány ezekben a hetekben, a meccseimen. Egy kicsit passzív voltam és ez nem volt elég a támadáshoz… Én kényelmesnek éreztem magam a pályán, de nem voltam elég elkötelezett. Ez volt az egyetlen célja a hetemnek, hogy menjek előre támadni. Ezen a mérkőzésen kulcsfontosságú volt. Ebben a rövidítésben minden alkalommal, mentem támadni, nyomást helyeztem az ellenfelemre és megszereztem a pontokat. Ez nagyon fontos volt számomra, feladtam a biztonságomat, és megmutattam magamnak az utat a folytatásra.”

Caroline Garcia maximálisan boldog lehetett a győzelme pillanatában
Kép forrása: sportingnews.com

A fináléban az első szett drámai rövidítésének megnyerése után Caroline Garcia egyszerűen már nem adott esélyt Karolina Pliskovának, hiszen miután 4-0-ra és 5-2-re is vezetett a második szettben, 6/3-al lezárta a találkozót 1 óra 44 perc játékot követően!. Garcia volt a versenynek az ötödik különböző győztese ( Alison Riske,Agnieszka Radwanska, Shuai Peng, Maria Sharapova ), mióta 2014-ben létrehozták ezt a tornát. Ez volt a francia teniszezőnő ötödik tornagyőzelme a WTA Touron, diadalával 4 helyet javítva feljött a 12. helyre a világranglistán.

Az interjú részletének forrása: so-tennis.fr

Kiemelt kép forrása: so-tennis.fr

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.