Ez volt ám a váratlan fordulat Hongkongban!

Sok név jogosan felmerült, mint a hongkongi WTA torna győztese! Elina Svitolina, Garbine Muguruza, majd igen jogosan az őket legyőző Qiang Wangé is. Mégis az úgymond nevető harmadik Daraya Yastremska ért fel a csúcsra! 

Pedig azt gondoltuk, amilyen formában Qiang Wang van ezen a tornán, képtelenség lehet őt megállítani. Nem elég, hogy az elődöntős napon két napos mérkőzését befejezve, megverte Elina Svitolinát mérhetetlenül simán, még a spanyol Garbine Muguruza is a skalpjai közé került. Természetesen Yastremska is szép utat járt be, hiszen Shuai Zhang legyőzése is már bravúr volt a 18 éves ukrán teniszezőnőtől. Emellett tegyük hozzá, hogy a döntőig vezető 4 mérkőzésen nem veszített szettet sem.

Ez valami egészen brutális tenisz volt, amit Yastremska két szetten keresztül leművelt. Pályafutása első WTA Tour döntőjét a tűz és a dominancia jellemezte. Gondolhattuk joggal, hogy megijed ettől a lehetőségtől, hiszen még csak 18 éves és ténylegesen nem járt még ilyen magasságokban, erre kaptunk egy elég erős kontrát. Az ukrán teniszezőnőn ezen a mérkőzésen tökéletesen látszott, hogy milyen komplett játékos, hiszen mind a két alapvonalütésével nemcsak hogy szöget tud nyitni, hanem befejezőütésnek is tudja azokat használni. Ez egy nagy verés volt amit egyébként teszem hozzá becsülettel, csöndben tűrt az előzetesen jóval esélyesebbnek számító Qiang Wang. Nem voltak kérdések, hiszen a kínai teniszezőnő, akinél azt lehetett érezni rutinból hozza ezt a meccset, egyik sarokból a másikba kimozgatta őt az ukrán, hogy a végén igen szemet kápráztató nyerőkhez legyen statiszta.

Yastremska elképesztő teniszt lerakott az asztalra a hongkongi döntőben
Kép forrása: sportnews.com.au

Kíváncsian várjuk, hogyan lesz a tovább Yastremskánál!
Kép forrása: ubitennis.net

Daraya Yastremska győzelme teljesen megérdemelt, ám felmerül ilyenkor mindig az a bizonyos kérdés, hogy ez csak egy egyszeri extázis szerű tenisz volt, vagy ez a lány tényleg ilyen jó? A választ attól függően, hogy mennyire tud regenerálódni pár nap alatt, Luxemburgban megkaphatjuk. Itt ugyanis rögtön Varvara Lepchenkoval kezd, majd a  amennyiben az amerikain túl jut, papírforma szerint a Hongkongban elődöntős Garbine Muguruza jöhet számára!

Kiemelt kép forrása: supersport.com

A hozzászólások le vannak zárva.