Három nagy reménység is sikerrel vette az akadályokat Stockholmban

Stefanos Tsitsipas és Denis Shapovalov is három játszmában diadalmaskodott.

Svédországban, azon belül Stockholmban zajlik a minden évben megrendezésre kerülő ATP 250-es fedett pályás torna. A tavalyi győztes Juan Martin Del Potro súlyos térdsérülése miatt kénytelen kihagyni ezt a tornát, így címvédés biztosan nem lesz.

A tegnapi napon a harmadik kiemelt görög Stefanos Tsitsipas a US Open nyolcaddöntőjében Roger Federert legyőző John Milmann-nel találkozott. A görög ismét rendkívül bátran teniszezett, nem okozott gondot neki az ausztrál legyőzése, aki csak egy játszmát tudott elcsenni az idei évben berobbanó görögtől. Tsitsipas 4-6 6-3 6-3 arányban győzött, és várja a Fernando Verdasco – Phillip Kohlschreiber meccs győztesét. 

Denis Shapovalov honfitársával, a kevésbé ismert Peter Polansky-vel nézett farkasszemet. A fiatal kanadai egyértelmű esélyese volt a találkozónak , aki végül a vártnál nehezebben, 2 óra 34 perc alatt 6-3 5-7 7-5-tel jutott a nyolc közé. Következő ellenfele a szebb napokat megélt lett Ernests Gulbis lesz.

Ezzel még nem volt vége a fiatalok menetelésének, a 22 éves dél-koreai Chung Hyeon az amerikai Denis Kudlát ütötte el a továbbjutástól 6-3 6-3 arányban, és a Lukas Lacko – Fabio Fognini párharc nyertesével játszhat a négy közé jutásért.

A kép forrása: beinsports.com

A hozzászólások le vannak zárva.