WTA Finals: A világelső nélkül rajtol a WTA-világbajnokság

2018. október 19.
by cort

Elkészítették a WTA Finals csoportjainak sorsolását.

A román világelső csütörtökön a közösségi médián keresztül jelentette be, hogy hátsérülés miatt kénytelen kihagyni az év végi szingapúri WTA Finals-t. “A csapatommal, és az orvosokkal való hosszú megbeszélés után úgy döntöttem, hogy sajnos ki kell hagynom az szingapúri WTA Finals-t. Szerettem volna ez a fantasztikus 2018-as évet a csúcson befejezni, de sajnos a hátsérülésem nem a remélt ütemben gyógyult, és a hosszú távú egészségemet kell előtérbe helyezni. Sajnálom, hogy nem tudok részt venni az ötödik, és egyben utolsó szingapúri viadalon, de biztos vagyok benne, hogy ez a megfelelő döntés, és mindent megteszek, hogy jövőre visszatérjek a WTA Finals-ra.”

A világelső helyét helyét a holland Kiki Bertens foglalta el, ma délután pedig már el is készítették a torna csoportbeosztását.

Vörös csoport: (1) Angelique Kerber, (3) Naomi Osaka, (5) Sloane Stephens, (8) Kiki Bertens.
Fehér csoport: (2) Caroline Wozniacki, (4) Petra Kvitova, (6) Elina Svitolina, (7) Karolina Pliskova.

Simona Halep visszalépésével a wimbledoni-bajnok, világranglista második Angelique Kerber kapta az első számú kiemelést, és az idei (Naomi Osaka) valamint tavalyi (Sloane Stephens) US Open-győztes mellett a Halep helyére beugró Kiki Bertens-szel került egy csoportba. Az Australian Open-bajnok Wozniacki vezette fehér csoportban csupa európai játékost találunk, nehéz lesz megjósolni melyik két hölgy megy tovább a legjobb négy közé. Ebben talán némileg segítségünkre lehet a WTA hivatalos weboldalán közzétett statisztika, amit Petra Kvitova minden tekintetben vezet (legtöbb győzelem, legkevesebb vereség, legjobb mutató a top 10-es játékosok ellen), de a cseh hölgy inkább az év első felében játszott fantasztikusan. Hogy mire lesz képes a meglepő vereségeket elszenvedő Elina Svitolina, a teljesen kiszámíthatatlan Karolina Pliskova, vagy akár a US Open ota folyamatosan jól teljesítő, de kicsit fáradtnak tűnő Naomi Osaka, arra hamarosan választ kapuk.

1. Angelique Kerber: 45-17, 5-8 vs. Top 10
2. Caroline Wozniacki: 40-15, 2-0 vs. Top 10
3. Naomi Osaka: 40-17, 3-6 vs. Top 10
4. Petra Kvitova: 47-14, 7-1 vs. Top 10
5. Sloane Stephens: 33-18, 4-4 vs. Top 10
6. Elina Svitolina: 39-15, 4-3 vs. Top 10
7. Karolina Pliskova: 47-21, 4-4 vs. Top 10
8. Kiki Bertens: 44-21, 10-5 vs. Top 10

Statisztika forrása: wtatennis.com

A torna vasárnap a fehér csoport mérkőzéseivel veszi kezdetét.

Kiemelt kép forrása: twitter.com/wta

A hozzászólások le vannak zárva.