Zverev és Lendl a “mézesheteiket” élik

2018. október 24.
by andF

Alexander Zverev nem sokkal a US Open előtt jelentette be, hogy Ivan Lendl csatlakozott a csapatához. A német szerint a közös munka a terv szerint halad és remekül érzi magát.

A nyolcszoros Grand Slam bajnok Ivan Lendl korábban két alkalommal is (2012-2014, 2016-2017) segítette Andy Murray-t. A britnek Lendl segítségével sikerült elhódítania első Grand Slam trófeáját, amire már nagyon régen vártak a szurkolói, és nyilván ő maga is. Zverevvel most hasonló lehet a cél, hiszen a négy nagyon eddig nem brillírozott a német – mindössze egy Roland Garros negyeddöntőt tud felmutatni.

“Lendl játékosként és később Murray edzőjeként is megmutatta, mire képes. A tapasztalatai nagyon hasznosnak bizonyulnak számomra.” – nyilatkozta Zverev a Svájci újságíróknak. “Nagyon jól alakulnak a dolgok. A kapcsolatunk még friss, a mézeshetek szakaszában járunk, ezért minden részét csodálatosnak érzem.”

Zverevnek fiatal kora ellenére nagyon sok elvárással kell szembenéznie. Sokan a jövő világelsőjét és nagy bajnokát látják benne, azonban a Grand Slam tornákon még nem sikerült elérnie az áttörést. Hazája sok bajnokot adott már a sportágnak, ezért nem érzi úgy, hogy sürgetni kellene az eredményeket: “Németországnak több rendkívüli játékosa is volt már. Boris Becker rengeteget ért el, Steffi Graf pedig megnyert mindent, amit csak lehet. Ez az oka annak, hogy a publikum tőlem is elvárja a Grand Slam győzelmeket és a világelsőséget. Sokszor elfelejtik azonban, hogy még mindig csak 21 esztendős vagyok, rengeteg idő áll még a rendelkezésemre pályafutásom során.”

Zverev jelenleg Bázelben tartózkodik, ahol második kiemeltként igyekszik megszerezni pályafutása 10. tornagyőzelmét. 2014-ben, 17 évesen egyszer már szerepelt a tornán a szervezők által neki nyújtott szabad kártyának köszönhetően. Elmondása szerint ezért nagyon hálás volt, és örömmel szerepel újra a versenyen. Első mérkőzését a holland Robin Haase ellen játssza majd.

Kép forrása: thetimes.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.