Nem csak a húszéveseké a világ

Az ATP világranglista első 350 játékosa közül jelenleg heten is 37 évnél idősebbek. Korelnökük a 39 éves horvát szervakirály, Ivo Karlovic, aki fénykorában a világranglista 14. helyén is járt, de idén júniusban a top 100-on kívülre került.

A horvát óriás még nem tervezi a visszavonulást, így egy újabb nagy nekirugaszkodással Challenger tornákon gyűjtögeti a pontokat, hogy visszakapaszkodjon a világranglista legjobb 100 játékosa közé.

5 és fél év után az október első hetében rendezett monterrey-beli torna volt az első Challenger verseny, amelyen elindult. A döntőben éppen a szintén veterán, spanyol David Ferrertől kapott ki. A 36 éves, egykor Roland Garros döntőt játszó, világranglista 3. játékos pillanatnyilag szintén a 100-on kívüli helyezéssel rendelkezik. Ő a tervek szerint a 2019-es madridi torna után akasztja szögre ütőjét. Kettejük fináléja rekordot döntött: 1978 óta ők voltak a legidősebb, Challenger döntőt játszó versenyzők.

Az október 15-21. közötti calgary-i Challenger versenyen aztán Ivo Karlovic tovább írta a történelmet: 39 évesen és 7 hónaposan minden idők legidősebb Challenger tornagyőztese lett. Az öt mérkőzés során összesen 126 ászt ütött, majd a döntőben 7-6 6-3-ra múlta felül a 24 éves ausztrál Jordan Thompsont (101.).

Karlovic ezzel a győzelemmel feljött a 108. helyre a világranglistán, így újra a top 100 közelébe került.

A kép forrása: https://tennis.life

A hozzászólások le vannak zárva.