Ott van a legjobb 8 között Bécsben a hazai közönség kedvenc

A világranglista hetedig osztrák Dominic Thiem két játszmában legyőzte amerikai ellenfelét a Bécsben zajló ATP 500-as torna nyolcaddöntőjében.

Az első helyen kiemelt Thiem a világranglistán jelenleg 56. amerikai Sam Querrey ellen lépett pályára, és a mérkőzést végig kézben tartva 1 óra 20 perc alatt 6-4 6-4 arányban győzedelmeskedett. Az év elején még a top tíz kapuját kopogtató amerikai csak a második játszma derekán tudott némi nyomást gyakorolni a hazai közönség előtt pályára lépő osztrákon, aki közepes gázon jutott a legjobb nyolc közé. Negyeddöntős ellenfele a torna ötödik kiemeltje lesz, a japán Nishikori Kei a vártnál sokkal könnyebben,  6-2 6-2-re győzte le a moszkvai bajnok Karen Khachanovot.

Az antwerpeni bajnok brit Kyle Edmundnak is kellemetlen percek jutottak ma Fernando Verdasco ellen. A 34 éves rutinos spanyol játékos három játszmában, közel 2 óra alatt 6-4 3-6 6-3-mal ütötte el a továbbjutástól a fiatal britet, a negyeddöntőben pedig a Gael Monfils-John Isner mérkőzés győztesével találkozik.

Szerencsés vesztesként a főtáblára kerülő, és ott már egy meccset nyerő fiatal orosz Andrey Rublev azzal a Mikhail Kukushkinnal csapott össze, akitől a selejtezőben két szettben kikapott. Itt sem volt sok esélye Rublevnek, a 30 éves kazah játékos 7-6 6-4-gyel hazaküldte az oroszt. Ezzel az is eldőlt, hogy Fucsovics Marci holnapi negyeddöntős ellenfele Kukushkin lesz, aki Rublevet megelőzően a bolgár Grigor Dimitrovot is búcsúztatni tudta. Legutóbb 2016-ban találkoztak egy csehországi torna döntőjében, akkor a kazah játékos tudott nyerni, holnap viszont Marcinak jó esélye lesz arra, hogy Kukushkin ellen kvalifikálja magát az elődöntőbe.

A kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.