WTA Finals: A stressz elveszi néha minden tudásodat!

Mégsem azok lesznek a nagy bajnokok, akik Grand Slamet nyernek? Naomi Osaka mai veresége mindenesetre tanulságos volt. A másik mérkőzésen Sloane Stephens fél lábbal bebiztosította helyét az elődöntőben a WTA Finals negyedik játéknapján! 

Angelique Kerber( 1 )-Naomi Osaka ( 3 ) 6/4 5/7 6/4

Egyértelmű volt a helyzet, aki kikap búcsúzik az idei WTA Finals-től. Az első forduló mutatott játéka alapján erre Kerbernek volt nagyobb esélye, azonban sokszor nem minden az, aminek látszik!

Az első játszmában gyakorlatilag minden Kerber akarata szerint alakult. Egyszerűen a játékán, a japán bármennyire szeretett volna, nem bírt fogást találni. A németnek rettentően jól működött az adogatása és főleg a tenyerese. Nagyon sokáig a folytatásban is úgy nézett ki, Osaka minden újítása kevés lehet, pedig egyre jobban variálta a játékot. Ez pedig elég hihetetlen volt abban a pillanatban, mégis a legvégén, a vereség kapujában kifizetődött. Osaka 4-5-nél, amikor Kerber pár pontra került a győzelemtől, mintha az életéért küzdött volna, és valahogyan egyre nagyobb agressziójával, 7/5-el fordított. De mégis miként lehetséges az, hogy egy olyan teniszező aki már nyert Grand Slam tornát, egyszer csak buta módon kimutatja az ellenfélnek az adott pillanatban lévő érzéseit, és összeomlik? Osaka egyik mozdulata nagyon emlékezetes volt, amikor az ütőjét okolta azért, hogy ő rontott. Ezt ráadásul még akkor tette, amikor vezetett! Vajon miért kellett ennyire megerősítenie Kerbert és fokozatosan gyengítenie saját magát? Ez a világbajnokság minden esetre jó tanulság lehet Osaka számára, aki így búcsúzott és egy olyan mérkőzést vesztett el, ami már mentálisan a kezében volt!

Kerber megérdemelten győzte le Osakát
Kép forrása: britwatchsports.com

Sloane Stephens ( 5 )-Kiki Bertens ( 8 ) 7/6(4) 2/6 6/3 

Két olyan játékos csapott össze, akik megérdemelten küzdhettek a délelőtti eredmény tudatában, már a továbbjutás kapujába való várakozásért. A lazaság, a dominancia szemben állt a rettentően finom kézzel. Kettejük mérkőzésén azért nem lehetett győztest tippelni, hiszen Bertens legjobb játéka kellemetlen lehetett a legjobb Stephens teniszre is!

Az első játszmában bármennyire volt szoros és dőlt el rövidítésben, egyértelmű volt, hogy inkább Stephensé lesz! Az amerikai játékosnak sikerült ráerőltetni a saját akaratát Bertensre, azonban nem kérdés, hogy a holland végig csak az alapvonalról kívánt pontot nyerni! Ez nem működött, így a második szettben elkezdte azt a játékot, amire képes. Úgy tűnik Bertensnek általában kell egy szett, hogy ellazuljon! A második szettben ismét jött a finom kéz, a különböző variációk, kombinációk. Ezzel Stephens nem igazán tudott mit kezdeni, kapott is egy rettentően sima 6/2-őt. Azt is lehet mondani, látva a döntő szettet, hogy a 2017-es US Open bajnoknőnek irgalmatlan nagy szerencséje volt! Bertenssel már képtelen volt játékban lépést tartani, azonban a holland egyszer csak csúnyán elfogyott. Csalódott lehet, hiszen minden tekintetben addig a pontig Stephens felé kerekedett, azonban az amerikai nem véletlenül tud ilyen mérkőzéseket vert helyzetből abszolválni! Stephens egy kiváló mérkőzésen 2 óra 22 perc játékot követően győzte le Bertenst!

Stephens közel a továbbjutáshoz, de még nem kényelmesedhet el!
Kép forrása: britwatchsports.com

A Vörös Csoportban még nem dőlt el matematikailag semmi! A legkényelmesebb helyzetben Stephens van, azonban még ő sem “tespedhet a kanapén” Kerber ellen! Az Osaka-Bertens csörtén inkább Bertens sorsa van már csak a saját kezében! 

Kiemelt kép forrása: straitstimes.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.