Kialakult a bécsi finálé párosítása

A papírformának megfelelően a japán Nishikori Kei, és a dél-afrikai Kevin Anderson jutott be a Bécsben megrendezésre kerülő ATP-500-as torna döntőjébe.

Az első mérkőzést a torna ötödik kiemeltje a japán Nishikori Kei azzal a Mikhail Kukushkinnal játszott, aki a tegnapi napon nagy csatában búcsúztatta Fucsovics Marcit. A kazah játékos nagy utat járt be az elődöntőig, a selejtezős meccseit is beleszámítva a Nishikori elleni már a hatodik volt Bécsben. Hatalmas bravúr kellett volna ahhoz, hogy a kazah jusson a döntőbe, a jóval esélyesebb japán játékos sok esélyt nem is hagyott erre. Nishikori az egész meccset kézben tartva, mindkét szettben egy-egy breaket behúzva, 1 óra 30 perc alatt, 6-4 6-3-mal masírozott be a holnapi fináléba.

A döntő másik résztvevője, a második helyen kiemelt 32 éves dél-afrikai Kevin Anderson lesz, miután egy nagyon kiélezett mérkőzésen legyőzte a rutinos 34 éves spanyol Fernando Verdascot. A spanyol köztudottan nagy küzdő, és ezt a mai napon is bizonyította. A remek adogatásairól ismert Anderson ma is szórta a foghatatlan szervákat, összesen tizenkilencet ütött, de így is rendesen megizzadt, ellenfele az utolsó labdamenetig nem adta fel. Végül 2 óra 29 perc alatt nyert a dél-afrikai 6-3 3-6 6-4 arányban. A döntő résztvevői eddig hétszer futottak össze, ötször a japán jött ki ezekből győztesen, és csak kétszer örülhetett Anderson. 

A kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.