Federer: “A századik tornagyőzelem a cél”

2018. október 29.
by andF

Roger Federer vasárnap kilencedik alkalommal is meg tudta nyerni a szülővárosában rendezett ATP 500-as tornát, ami egyúttal pályafutása 99. trófeája is volt.

A legtöbb ATP tornagyőzelemmel rendelkező teniszező az amerikai Jimmy Connors, aki 109 alkalommal bizonyult a legjobbnak a különböző versenyeken. Sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon sikerülhet-e Federernek felülmúlnia ezt a teljesítményt. A svájci azonban nem tekint komoly célként erre, hiszen a jövőben is laza versenynaptárt akar követni.

“Pár évvel ezelőtt még gondolkodtam ezen, de nem könnyű, családom van. Vannak céljaim – Wimbledonban, az ATP Finals-en, Bázelben ott akarok lenni, de csak limitált számú versenyt vagyok képes játszani.” – mondta a 37 esztendős Federer. “Természetesen a szurkolók mellett a trófeák azok, amik miatt teniszezek, de nem gondolok arra, hogy megdöntsem Connors rekordját. A századik megszerzése viszont egyértelműen a következő célom. Bármelyik versenyen megtörténhet és ez extra motivációt ad.”

Federer arról is mesélt, hogy az újabb bázeli tornagyőzelmét ünnepelvén azért sírta el magát, mert a labdaszedőket nézve eszébe jutottak azok az idők, mikor még ő maga is hasonló szerepet töltött be a versenyen.

Kép forrása: sportsnet.ca

A hozzászólások le vannak zárva.