Veszélyben Radwanska teniszkarrierje?

2018. október 31.
by kert

A korábbi világranglista 2. helyezett lengyel teniszező közel két éve küzd egészségi problémákkal

A sport.onet.pl lengyel portálon megjelent Twitter-bejegyzésekből sajnos az derül ki, hogy Agneska Radwanska makacs lábfejsérülése nem javul, épp ellenkezőleg. 2016 óta tudható, hogy a játékos fájdalmai miatt injekciókkal tud csak pályára lépni. 2017-ben még csak kisebb szüneteket tartott, a 2018-as szezonja azonban pocsékul sikerült, visszaesett a világranglista 74. helyére. Már közel 2 hónapja nem játszott, és edzője, Tomasz Wiktorowski szerint az is elképzelhető, hogy befagyasztja világranglista pontjait, mert a teljes felépülésig hosszabb kihagyás vár rá.

Persze amennyiben lesz egyáltalán visszatérés. A férje és edzőpartnere, Dawid Celt által a Twitteren most megosztott információk szerint Radwanska jelenleg egyáltalán nem tud edzeni, utolsó mérkőzése óta ütő sem volt a kezében. Legutóbb szeptember 17-én Szöulban versenyzett, ahol a második fordulóban kapott ki a román Irina-Camelia Begutól 6-4 6-3-ra. Azóta újra a rehabilitációt helyezték előtérbe, amely azonban nem halad a remélt ütemben. Műtéti beavatkozás nem lehetséges, viszont a teniszezőnő lába folyamatosan duzzadt, gyulladt, és görcsökkel is küzd. A helyzet nem túl biztató, mert ha a hosszabb pihenő sem segít, Radwanska akár be is fejezheti pályafutását.

Sajnos nem ő az egyedüli női teniszező, akit egészségi állapota hátráltat a játékban: a dán Caroline Wozniackit egy, az ízületeket megtámadó, gyógyíthatatlan autoimmun betegséggel diagnosztizáltak néhány hete. A világranglistán harmadik játékos próbál pozitív maradni, és a lehetséges tüneti kezelések mellett folytatni a teniszt.

A kép forrása: topnews.in

A hozzászólások le vannak zárva.