Dominic Thiem győzött, saját kezében Roger Federer sorsa

2018. november 15.
by cort

Megragadta az utolsó szalmaszálat az osztrák Dominic Thiem. A világranglista nyolcadik játékos 1 óra 26 perc alatt, 6-1 6-4 arányban győzött az ATP-világbajnokságra utolsó napokban beeső Kei Nishikori ellen, ezzel pedig életben tartotta továbbjutási (igen csekély) esélyeit.

Az utolsó csoportmérkőzésekkel folytatódtak a Nitto ATP Finals küzdelmei. A délutáni programban az eddig nyeretlen Dominic Thiem, és az első játéknapon Federert legyőző Kei Nishikori találkozott egymással. A két játékos az előző körben rendkívül gyengén teniszezett, így a legnagyobb kérdés az volt, kiben van még egy kis motiváció, egy kis tartalék energia, így az utolsó csoportmérkőzésre. Erre viszonylag korán, már az első játszma derekán választ kaptunk. Thiem tudott emelni a Federer ellen látott csapnivaló játékán, míg Nishikori hozta az előző két mérkőzésen látott teniszét. A japán ismét két kézzel szórta a hibákat, és a 6-1 arányban elveszített első szett után sem tudott váltani. A második játszmában Thiem megérezte, hogy komoly esélye van az összecsapás lezárására, és a szett derekán elvette ellenfele adogatását, majd pedig magabiztosan hozta a kötelezőt.

Az osztrák győzelmével megelőzte Nishikorit, és amennyiben az esti Kevin Anderson – Roger Federer mérkőzésen számára kedvező eredmény születik, továbbmehet a legjobb négy közé. Ehhez azonban kisebb csodára is szükség lehet, ugyanis Federernek elegendő öt (egy kivételes esetben hat) játékot nyernie, hogy csoport másodikként ott legyen az elődöntőben. Persze, egy nagyobb arányú győzelemmel meglehet az csoportelsősség is, és alighanem Federer ráhajt az első pozícióra. 

Kép forrása: twitter.com/bbctennis

A hozzászólások le vannak zárva.