Djokovic Cilic ellen sem ismert kegyelmet!

Novak Djokovic 100 %-os teljesítménnyel nyerte meg a Nitto ATP Finals Guga Küerten csoportját! A szerb, Marin Cilicet is két szettben győzte le! 

Jó kérdés volt mennyi erőt akar kiadni magából a világelső, hiszen biztos csoportelsőként várhatta ezt a mérkőzést. Ráadásul abban a tudatban játszhatott, hogy amennyiben úgy dönt csupán “felmegy a pályára”, nem befolyásolja a továbbjutás kérdését.

Djokovic azonban nem volt hajlandó visszavenni sem és egy remek mérkőzést játszott a 2014-es US Open bajnokkal! Az első szett a magabiztos adogatójátékokról szólt, mivel Djokovic volt az, aki egyetlen alkalommal tudott a 12 játék alatt eljutni breaklabdáig. Nem lehetett kérdéses a Tiebreak, és ez többnyire el is döntötte a mérkőzés további alakulását. Kisebb fór itt és ott is, a horvát kihagyott egy játszmalabdát, Djokovic viszont a második ilyen fajta lehetőségével már élni tudott. Az ötszörös világbajnok pontosan tudta, hogy nem igazán kéne a szombati, Kevin Anderson elleni elődöntő előtt késő este belemászni egy hosszabb döntő szettes mérkőzésbe, így még magasabb fokozatra állította a játékát. Cilic 2-2 break labdánál rontott, ebben a szettben Djokovic 1-2-től kezdve zsinórban öt játékot nyert. Djokovic 1 óra 36 perc alatt 7/6 6/2-re legyőzte Cilicet, meggyőző teljesítménnyel került az elődöntőbe.

A világelső a Cilic elleni meccsén sem veszített szettet
Kép forrása: nittoatpfinals.com

A mai napon már az elődöntők jönnek! Délután 3 órakor Roger Federer és Alexander Zverev mérkőzik meg, este 9 órakor pedig Novak Djokovic csap össze Kevin Andersonnal! 

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com

A hozzászólások le vannak zárva.