Szezonsumma 2018: Egy hajszálon múlt a feljutás

Fed Kupa csapatunknak sajnos idén ugyan nem sikerült a feljutás Világcsoport 2. osztályának playoffjába, de a rutin megszerzése időlegesen többet ér! A lehetőség kapujában torpant meg Juhász Gábor válogatottja, csalódásra így sem lehet ok. 

Ezen a szinten nincsen olyan, hogy könnyű csoport. A lányok ezúttal Észtországon belül Tallinban próbáltak szerencsét. Elsőként a csoportban Svédország, Szlovénia, valamint Horvátország ellen.

Nem indult túlságosan jól a verseny, és ez némileg annak a számlájára írható, hogy Juhász Gábor talán Jani Réka Luca beállításával eltaktikázta magát, hiszen a 27 éves teniszezőnő több mint 1,5 éve nem játszott tétmeccset. Ennek eredményeként a szintén az évben nem túl sok mérkőzést játszó Gálfi Dalmára várt a feladat, hogy egyenlítsen, azonban nem tudott meglepetést okozni a jelenleg világranglista 63. Rebecca Petersonnal szemben. Másnapra a szlovénok ellen már egy teljesen új felállás alakult ki, amit ezúttal Stollár Fanny és Bondár Anna alkotott. A szinglik közül a sajátját Fanny tudta megnyerni, így a párosra maradt a döntés. Itt viszont jobban jött Gálfi Dalma jelenléte Fanny mellé, hiszen valamennyire összeszokott duóról beszélhetünk, Kaja Juvan és Tamara Zidansek két szettes vereséggel távozott, Magyarország pedig életben tartotta reményét a továbbjutásra. A harmadik napon egy újabb felállítás született, ahol most a szlovénokat legyőző Stollár Fanny, valamint Gálfi Dalma kapott lehetőséget Juhász Gábor Szövetségi Kapitánytól. Ezt a lehetőséget maximálisan meghálálták, hiszen a horvátok elleni párharc a két egyéni után 2-0-val eldőlt. Magyarország így annak ellenére csoportelsőként zárt és harcolhatott a playoffban, hogy az első napon kikaptak a svédektől.

A csoportkörben sorsdöntő szerepe volt Dalmának és Fannynak
Kép forrása: 24.hu

Magyarország tehát az elit 2. osztályának playoffjáért küzdhetett meg, a feladat azonban Nagy-Britanniával szemben nem tűnt valami túl könnyű feladatnak. A britek nem bízták ezt a dolgot a véletlenre, így Heather Watson és Konta Johanna alkotta Anne Keothavong csapatát. A első mérkőzésen az egyre jobb formába lendülő Gálfi Dalma ugyan elvitte az első szettet Watson ellen, azonban a brit játékos igen simán fordítani tudott. Stollár Fannyn volt a sor, hogy egyenlítsen, azonban erre Konta semmi esélyt nem adott, aki 6/3 6/1 arányban győzte le a magyar lányt. Nagy Britannia így igen hamar dűlőre vitte ezt a párharcot, ők harcolták ki az elit mínusz 2-dik szintjére a feljutást.

Nagy-Britannia még egy más szint volt a playoffban
Kép forrása: sportwetten24.com

Juhász Gábor így is büszke lehet a csapatára, hiszen amit lehetett megtettek, nagyon szép eredmény, hogy kiharcolták a feljutást eldöntő playoff párharc lehetőségét, azonban egy ilyen erős Nagy-Britanniától nem szégyen kikapni. 2019-ben újra lehet próbálkozni a feljutással, a helyszín Február 6. és 9. között Lengyelország lesz, még pedig Zielona Gora!

Kiemelt kép forrása: 24.hu

A hozzászólások le vannak zárva.