Nadal nyilvánosságra hozta a 2019-es versenynaptárát

2018. december 28.
by andF

Rafael Nadalt 2018-ban sem kerülték a sérülések, Brisbane, Acapulco, Indian Wells, Miami, Cincinnati, Peking, Sanghaj, Párizs és az ATP Finals is emiatt maradt ki a versenynaptárából.

Az év végi keménypályás szezonban a térd- és csípősérülése mellett Nadal egy kisebb bokaműtéten is átesett, ezért a következő szezonnak sokkal megfontoltabban vág neki – mindössze 17 ATP tornát iktatott be a 2019-es naptárába.

Az új esztendő első hetében Brisbane- ben lép majd pályára Nadal, az Australian Open előtt pedig a Sydney-ben rendezendő, FAST4 Showdown nevű bemutatóversenyen is részt vesz. Az AO-t egy nagyobb szünet követi, ezután Acapulco szolgál majd felkészülésül Indian Wells és Miami előtt.

Az előző évekhez hasonlóan a salakszezon öt nagy tornát foglal majd magában, melyek közül négyen (Monte Carlo, Barcelona, Róma és a Garros) címvédőként indul majd. A Roland Garros és Wimbledon közötti füves pályás tornák ezúttal sem szerepelnek Nadal tervei között.

A Wimbledont követő amerikai keménypályás szezonban is csak a nagy tornákon láthatjuk majd játszani a spanyolt (Cincinnati, Montreal és a US Open), szemptemberben pedig 2017-hez hasonlóan az európai csapatot fogja erősíteni a Laver Cup keretein belül. Ezután már csak két torna, a Shanghai és a Paris Masters következik az év végi Finals előtt, de sok játékossal ellentétben a rendhagyó, év végi Davis Kupán való szereplése borítékolhatónak tűnik.

Nadal jelenleg Abu-Dhabiban tartózkodik, ahol a Mubadala World Tennis Championship nevű bemutatótornán szerepel.

Nadal 2019-es versenynaptára:

1. Brisbane

2. Sydney (bemutató)

3. Australian Open

4. Acapulco

5. Indian Wells

6. Miami

7. Monte Carlo

8. Barcelona

9. Madrid

10. Róma

11. Roland Garros

12. Wimbledon

13. Montreal

14. Cincinnati

15. US Open

16. Laver Cup (bemutató)

17. Sanghaj

18. Párizs

19. ATP Finals (amennyiben kvalifikálja magát)

20. Davis Cup finals

Kép forrása: India Today/Reuters

A hozzászólások le vannak zárva.