Mouratoglou: “Ha Federer a legnagyobb, akkor Djokovic minden idők legerősebb teniszezője”

2018. december 31.
by andF

Serena Williams edzője, Patrick Mouratoglou a Le Figaro-nak írt rovatában a mögöttünk álló szezont értékelte, különös tekintettel  Novak Djokovic teljesítményére.

“Nole visszatérése a trónra 2018. legfontosabb eseménye volt.” – írta Mouratoglou. “Ez egyrészről várható, másrészről viszont váratlan esemény volt. Váratlan volt, hiszen mentálisan szétesett, elküldte a teljes csapatát annak érdekében, hogy együtt dolgozhasson Pepe Imazzal. Ezt követően lélektelenül játszott, úgy tűnt, nem igazán érdeklik a versenyek, holott korábban 100%-osan együtt élt az eseményekkel.”

“Másrészről viszont lehetett számítani a visszatérésére, hiszen a játékában való visszaesés egyértelműen mentális problémákra utalt. A valódi kérdés az volt, hogy az új együttműködés hosszú- vagy rövidtávú lesz-e.”

Mouratoglou szerint egyértelmű volt, hogy ha visszatér a korábbi harcos Djokovic, az eredmények is magukért beszélnek majd. A sejtése beigazolódott, hiszen azt követően, hogy Marian Vajda visszatért az edzői stábba, a szerb ismét a régi fényében tündökölt és meg sem állt az év végi világelsőségig.

“Abban az esetben, ha Novak a legjobbját nyújtja, dominálni tudja a tenisz világát. Ha Roger Federert tartjuk minden idők legnagyobb teniszezőjének, akkor véleményem szerint Djokovic a sportág legerősebb játékosa.”

Novak Djokovic Dohában kezdi a 2019-es szezont, Roger Federer pedig a Hopman Kupán vesz részt Belinda Bencic oldalán.

Kép forrása: tennis365.com

A hozzászólások le vannak zárva.