Kihagyja az Australian Opent Juan Martin Del Potro

Hiába edzhetett már az óév végén, mégsem áll még készen az argentin a visszatérésre.

Nem indul jó hírekkel a 2019-es év Juan Martin Del Potro és rajongói számára. Ez természetesen összefüggésben van azzal, hogy a 2018-as sem végződött pozitívummal. A világranglista jelenlegi 5. helyezettjének egyik legjobb szezonja térdkalács-töréssel ért véget. A US Open tavalyi döntőse és 2009-es bajnoka októberben már abbahagyta az előző idényt, miután a Shanghai Masters nyolcaddöntőjét feladta egy játszma után a horvát Borna Coric ellen.

A sajnálatos finálé ellenére azonban az óév végén már videón üzent a rajongóknak, hogy készen áll a regenerálódásra. Olyannyira, hogy már könnyített edzéseket is végezhetett és tervben volt, hogy már az újév első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen visszatérhet. Szilveszter napján azonban újra megjelent a közösségi hálón “Tandil Tornya”, ám Twitter-bejegyzése nem jó hírekről szólt:

“Remélem nagyszerű lesz a 2019-es év mindannyiótoknak. Remekül halad a felépülésem és tudatni fogom mindenkivel, hogy mikor térek vissza. Ez azonban sajnos nem Ausztráliában fog megtörténni. Hiányzik nagyon az Australian Open, de azt mondhatom, jó úton járok!”

A világranglista 5. helyezettjét ennek ellenére nem fogja nagy veszteség érni az újév első hónapjában. Tavaly ilyenkor Aucklandben döntőzött, Melbourneben pedig a harmadik fordulóig jutott, ez idénre 240 védendő pontot jelent. Döntése nem veszélyezteti top 10-es pozícióját, de talán még a jelenlegi helyezését sem: ellenkező esethez a tavalyi AO-döntős Marin Cilicnek bajnoki címig kell jutnia, vagy Kevin Andersonnak a döntőig.

A kiemelt kép forrása: baseline.tennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.