Fucsovics búcsúzott Ausztráliában

2019. január 9.
by SchGy

A 26 éves magyar játékos a legjobb tizenhat között az ausztrál John Millmannel csapott össze.

Az első körben a szintén ausztrál James Duckworth ellen kezdte meg szereplését Fucsovics Márton, ahol még sikerült szetthátrányból nyernie Marcinak, most azonban John Millmann nem engedte ki kezéből a mérkőzést.

A magyar teniszező beragadt a rajtnál, második és harmadik szervajátékát is elveszítette, míg ellenfele könnyedén hozta a sajátjait, így rövid időn belül már 5-1-gyet mutatott az eredményjelző az ausztrál javára. Millmannek egyedül a szett kiszerválása okozott némi gondot, már 40-0 járt amikor Marci zsinórban öt pontot is szerzett fogadóként, és 5-2-re szépíteni tudott. Innen viszont már nem sikerült az újabb break, harmincöt perc játék után 6-3-mal az ausztrál szerzett vezetést.

Joggal lehetett bízni abban, hogy Fucsovics ezt a mérkőzést is hátrányból megnyeri, de ellenfele a mai napon remekül játszott, és a második játszma legelején szett, és breakelőnybe került. A hátrányt követően Marci hiába próbálta megtörni Millmannt, a magyar játékosnak innentől már csak egy fogadóelőnye volt, amivel nem tudott élni. Az ausztrál nem hibázott már adogatóként, és ez elég volt a második szett megnyeréséhez, így 1 óra 19 perc játék után 6-3 6-4 arányban győzött.

Következő ellenfele a negyedik kiemelt francia Gilles Simon lesz. Fucsovicsot legközelebb az Australian Openen láthatjuk majd, ahol a főtáblán várja az ellenfelét, és vegyes párosban is bemutatkozik felnőtt Grand Slam versenyen Babos Timivel az oldalán.

 

A kép forrása: youtube.com

A hozzászólások le vannak zárva.