Federer nem osztja a többség véleményét Murray-vel kapcsolatban

2019. január 13.
by andF

Azt követően, hogy Andy Murray bejelentette a visszavonulását, a legtöbben arra a megállapításra jutottak, hogy elképesztően peches pályafutása volt a skótnak. Roger Federer nem osztja ezt a véleményt.

Nem kerülték a sérülések és egy olyan érában kellett bizonyítania, ahol Federer, Nadal és Djokovic voltak az ellenfelei. Több volt benne – gondolják sokan. Roger Federer egy pénteki interjúban elmondta, hogy őt is érzékenyen érintette a hír, de nem ért egyet azokkal, akik szerencsétlennek tartják Murray-t.

“Letaglózott a hír.” – mondta Federer a Sunday Age-nek. “Nyilvánvalóan. Tapasztaltam, hogy Andy már egy jó ideje küzd a csípősérülésével. Azt szeretnéd, hogy az ember úgy vonuljon vissza, ahogyan azt ő akarja. Az a baj, hogy ez most nem az ő, hanem a teste döntése volt, ami nagyon szomorú.”

Arra a széles körben elterjedt nézőpontra, miszerint Murray “rossz korba született”, Federer a következőképp reagált:

“Megnyerte Wimbledont, megnyerte az Olimpiát, világelső volt. Ezt nevezik pechnek? Nem is tudom. Talán ausztrál nézőpontból szerencsétlennek mondható, hiszen öt döntőt is veszített itt (Melbourne-ben), mialatt egyet sem nyert. De nem gondolnám, hogy azt kellene mondania, hogy nekünk azt kellene mondanunk, szerencsétlen volt. Úgy gondolom, hogy rendkívül keményen dolgozott, és mikor világelső lett vagy mikor megnyerte azokat a bizonyos nagy tornákat, azt teljes mértékben megérdemelte. Amellett, hogy nagyon tehetséges, rengeteg munkát fektetett a játékba.”

Federer hozzátette, hogy Murray minden tőle telhetőt megtett a pályafutása során, a legtöbbet hozta ki magából és büszke nemzetté tette Skóciát.

A svájcit az Australian Open esélyeiről is megkérdezték. Véleménye szerint jelenleg minden nyitott, és nem érzi úgy, hogy esélyesként kellene rá tekinteni.

“Tavaly is úgy jöttem ide, hogy nem számítottam címvédésre. Ezúttal is úgy érzem, hogy teljesen nyitott minden. Nem hiszem, hogy egyértelmű esélyesként lehetne rám tekinteni. Ha meg kellene neveznem egy ilyen játékost, akkor az Novak lenne – vagy Rafa, ha teljes mértékben egészséges. Az első néhány mérkőzés után fog körvonalazódni a kép, csak remélni tudom, hogy még versenyben leszek a végjátékkor.”

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.